Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt belaagd Huizen

Voorbeschouwing Berkum-Huizen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Huizen, een tegenstander die in degradatienood verkeert maar de laatste tijd veerkracht heeft getoond. De Zwollenaren hebben nog kansen op prijzen, mits er in de drie resterende duels geen punten worden gemorst.

“Huizen heeft net de laatste strohalm gegrepen en ze hebben nu opnieuw punten nodig om te overleven, dus het kan lastig worden,” verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Als je kijkt naar de ranglijst is het duidelijk wat er van ons wordt verwacht, we zullen gewoon een goed resultaat neer moeten zetten.”

Trainer vervangen

Huizen kreeg na de degradatie uit de Derde Divisie een ware exodus van spelers te verwerken en heeft het nu al het hele seizoen moeilijk in de Hoofdklasse B. De Gooise club staat al vanaf half november onderaan de ranglijst en in april kreeg trainer Erik Assink zijn congé. Hij werd vervangen door Michael Weggemans en dat lijkt succes te hebben, want van de daarop volgende drie duels won Huizen er twee. Nadat Huizen in de eerste en tweede periode respectievelijk als één na laatste en helemaal onderaan eindigde staat de Gooise equipe in de derde periode nu op een achtste plek, met net zoveel punten als Berkum.
Deze week leverde de ploeg van trainer Weggemans op Hemelvaartsdag knap werk door in het inhaalduel bij AZSV met 2-2 gelijk te spelen. Huizen kwam al snel goed weg toen Jordey Buitenhuis een inzet van zijn doellijn haalde maar vlak voor rust kwam AZSV alsnog op 1-0. Toen het een kwartier voor het slot 2-0 werd leek het doek gevallen voor Huizen, maar vijf minuten voor tijd tikte Murat Önal de 2-1 binnen. Invaller Garrett Jones zorgde vervolgens voor een sensationeel slotakkoord door enkele minuten later de 2-2 op het scorebord te zetten. Daarmee blijft Huizen vooralsnog op de laatste plaats staan, maar met een sterke eindsprint kan de ploeg een tweede degradatie in net zoveel seizoenen nog ontlopen.

Fraaie serie

Berkum, dat in november bij Huizen niet verder kwam dan een magere 0-0, leek de troeven uit handen te hebben gegeven toen ze in maart veel te veel punten liet liggen. Daarna zette de ploeg van coach Arno Hoekstra, ondanks een uitgedunde selectie, echter een fraaie serie neer met vier keer winst op rij. Daarbij zaten wedstrijden tegen laagvliegers maar de Zwollenaren trakteerden ook koploper Eemdijk op een 1-2 nederlaag, waarmee de spanning in de top helemaal terug werd gebracht. Berkum speelde het laatste competitieduel op 28 april bij NSC Nijkerk, dat dieper in de degradatiezorgen werd gedrukt door een 0-2 zege van de bezoekers.
Daarmee klom Berkum naar de derde plaats in de Hoofdklasse B. De marge ten opzichte van koploper Eemdijk bedraagt drie punten en de achterstand op nummer twee Genemuiden is slechts één puntje groot. Daarbij speelt óók nog mee dat Genemuiden op 26 mei, de laatste competitiedag van deze jaargang, naar Berkum komt. Geen van de koplopers kan zich nog puntenverlies permitteren, terwijl aan de andere kant het kennelijk opgeleefde Huizen voor haar laatste kansen vecht.

De wedstrijd Berkum-Huizen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luuk Timmer uit Apeldoorn, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button