Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum onderuit in Volendam

Zwolle – Berkum is bij RKAV Volendam met 0-1 onderuit gegaan en heeft zo de eerste verliespartij van het seizoen te pakken. De Zwollenaren gingen goed van start maar verzuimden te scoren en lieten zich na rust de kaas van het brood eten, waardoor de goed spelende thuisclub het duel naar zich toe kon trekken.
“Bij rust hadden we het al beslist moeten hebben, daar hebben we zeker drie of vier kansen voor gehad,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “In de tweede helft werd het onrustig bij ons, slordig in de passing en de aannames.”

Niet onder controle

Hoewel spits Chris van der Meulen wegens fysieke problemen ontbrak bij de bezoekers opende Berkum uitstekend. Al na enkele minuten kreeg Volendam-keeper Rick Heuvel een schot van Robert Schonewille niet onder controle, maar uit de rebound mikte Johnsen Bacuna naast. Minuten later pareerde doelman Heuvel een inzet van Jonathan van Marle met een knappe reflex. Nadat aan de andere kant Volendam-linksbuiten Azeddine Sout een kans om zeep hielp kreeg Van Marle, na bijna een half uur, een uitstekende mogelijkheid maar hij kopte over en even later zag hij de bal bij een nieuwe koppoging naast gaan. Vlak vóór rust kroop Berkum door het oog van de naald, toen Pieter Kroon van dichtbij over knalde.

Heft in handen

Na de hervatting nam Volendam het heft vrijwel onmiddellijk in handen. De thuisclub combineerde uitstekend en dat leidde al vrij snel tot succes. Berkum-keeper Huib Veurink behoedde zijn ploeg eerst nog voor een achterstand door zijn hand nog nét achter een inzet te krijgen maar na een minuut of 10 in de tweede helft ging het alsnog mis voor de Zwollenaren. Jeffrey Veerman gaf vanaf rechts een messcherpe voorzet, die door de te vrij staande Sonny Tol in het Berkum-doel werd gewerkt: 1-0. Even later kreeg invaller Joey Tol een enorme kans om de voorsprong te vergroten, maar keeper Veurink onderschepte knap.

Slordig

Berkum kwam er in die periode door slordig spel en veel balverlies niet echt meer uit en pas tegen het slot ging er meer dreiging uit van de bezoekers. Een kwartier voor tijd vuurde Bacuna na een solo over het Volendam-doel en vijf minuten later smoorde een vrije trap van Marc van der Meulen, van net buiten het strafschopgebied, in het muurtje van de thuisclub. Zo bleef het bij een, gezien het spelbeeld in de eerste helft, voor Berkum teleurstellende nederlaag. Op de ranglijst van de Hoofdklasse B was de schade beperkt, want de Zwollenaren zakten slechts één positie naar de derde plek.