SportVoetbal

Berkum ondanks rode kaart langs Staphorst

Zwolle – Berkum heeft de draad van de goede seizoenstart op eigen terrein weer opgepakt door met 2-1 te winnen van Staphorst, waarbij de beslissing viel toen de thuisclub met een man minder in het veld stond. De Zwollenaren toonden karakter en gezien hun strijdlust was de winst verdiend.
“We bleven het gevoel houden dat er iets te halen viel, ook toen we met 10 man stonden,” zag assistent-trainer Allard van der Meer van Berkum. “Na die rode kaart speelde Staphorst weinig lange ballen en dat speelde ons in de kaart.” Staphorst-coach Jan Vlap vond dat zijn ploeg onvoldoende had geprofiteerd van de overtalsituatie. “Je hoopt op een slotoffensief, maar ondanks dat we voorin geloof ik acht meter lengte hebben was het aantal ballen hoog voorin op de vingers van één hand te tellen.”

Aantrekkelijk

De eerste kansen vielen al na een minuut of vijf te noteren. Staphorst was na een vrije trap dicht bij een voorsprong, maar de sterk keepende Dominic van Hoof stond namens Berkum in de weg. Nog in dezelfde minuut kroop Staphorst door het oog van de naald, toen Johnsen Bacuna een riante kans liet liggen. Vijf minuten later zag ook Staphorst-spits Mike Reuvers een inzet verijdeld door doelman Van Hoof, waarna Bacuna met een lange bal over rechts weg werd gestuurd. Uit zijn voorzet op maat kon Chris van der Meulen vervolgens de 1-0 achter Staphorst-keeper René Oosterhof knallen.
Even daarna leek Bacuna op weg naar succes, maar hij werd net vóór het strafschopgebied ondersteboven gelopen door keeper Oosterhof. Arbiter Wijma zag er echter geen overtreding in en liet doorspelen. Na krap een half uur kwam Staphorst langszij toen Reuvers de bal voor het Berkum-doel slingerde, waar Martijn Brakke te veel ruimte kreeg. Die strafte dat af door met een sterke kopbal de 1-1 op het scorebord te zetten, en gezien de krachtsverhoudingen was dat een terechte tussenstand.

Rode kaart

Na rust stond keeper Oosterhof in de weg bij kansrijke inzetten van Bacuna en Mark Bloemendaal, maar na een uur leek het duel te kantelen. Berkum-verdediger Jordi Lemmens schoffelde Ewald Koster onderuit en dat betekende een rode kaart. Staphorst gooide daarna vanzelfsprekend alles op de aanval en Berkum kon even niet meer dan tegenhouden. Een kwartier voor tijd sloegen de Zwollenaren echter uit de counter toe. Linksback Jorben Nieuwenhuis kwam, na van schoen te hebben gewisseld, op rechts het veld weer in en werd slim op pad gestuurd door Bloemendaal. Nieuwenhuis benutte de vrije ruimte goed en gaf een perfect steekpassje op de meegekomen Bacuna, die de bevrijdende 2-1 in de hoek tikte. Een wat aangeslagen ogend Staphorst was daarna niet meer in staat om nog echt voor gevaar te zorgen, en omdat de concurrentie punten verspeelde is Berkum nu weer, samen met Excelsior ’31, koploper in de Hoofdklasse B!

Berkum-Staphorst, 14 oktober 2017

Eindstand: 2-1 (1-1)
Doelpunten: 12. Chris van der Meulen (1-0), 27. Martijn Brakke (1-1), 75. Johnsen Bacuna (2-1)
Scheidsrechter: René Wijma
Gele kaart: Björn Bakker (Berkum)
Rode kaart: Jordi Lemmens (Berkum)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Marc van der Meulen, Mark Bloemendaal (90. Hoeseb Yakob), Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (88. Youp Kok)
Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Frank van de Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke (74. Ruben Kin), William de Boer (74. Heine Uuldriks), Mark Schra, Mike Reuvers (59. Rémon Kroes)

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button