Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar WHC: topper in 1D

Zwolle – Zaterdag staat dé topwedstrijd in de 1e Klasse D op het programma, want koploper Berkum gaat dan op bezoek bij WHC dat met slechts één puntje minder op de tweede plaats staat. De Zwollenaren kunnen hun borst dus nat maken.
“WHC is natuurlijk een oude bekende. Ze hebben nu een goede ploeg die in de aanval flink is versterkt,” weet Berkum-verdediger Jordi Lemmens. “Ze hebben nu de meest scorende aanvalslinie van 1D, maar wij hebben de minst gepasseerde verdediging. Die wedstrijd leeft dus erg bij ons, we zijn wel toe aan zo’n uitdaging!”

Sterke start onder nieuwe trainer

WHC beleefde vorig jaar, na de degradatie uit de hoofdklasse, een moeizaam seizoen. De Wezepers speelden zich pas op het állerlaatste nippertje veilig door een beter doelsaldo. Onder de nieuwe trainer Wiljan Mossing Holsteyn, overgekomen van hoofdklasser Flevo Boys, gaat het nu heel wat beter. WHC won zes van de acht duels en ging alleen als verliezer van het veld bij Bennekom. Daarna boekte WHC prima resultaten en ook afgelopen zaterdag werd er weer sterk gespeeld bij KHC. In Kampen werd het 1-4 voor WHC, dat al voor rust op 0-2 kwam door goals van Maikel van der Wijk en Jonathan van Marle. KHC deed vlak na rust wat terug, maar direct daarna zorgde voormalig Berkum-speler Jasper van der Stouw voor 1-3. Toen Özhan Kardag een kwartier voor tijd de vierde WHC-goal maakte was het pleit beslecht.

Eerste periodetitel binnen

Berkum won afgelopen zaterdag in eigen huis met 4-1van hekkensluiter Hulzense Boys en sleepte daarmee het eerste periodekampioenschap in 1D in de wacht. In een eenzijdig duel kwam de thuisclub in de eerste helft al op 2-0. Gelegenheidsspits Jeroen van Brummen scoorde de fraaie openingstreffer en kort voor rust kopte Johnsen Bacuna de 2-0 binnen. Ook na rust domineerde Berkum, maar het duurde lang voor dat werd verzilverd. In de slotfase zorgde Marc van der Meulen met een uitstekend genomen penalty voor 3-0, maar direct daarna strafte Hulzense Boys slordig verdedigen af. In de slotminuut herstelde Frank Hoolsema de marge van drie goals echter door de verdiende 4-1 binnen te knallen, waarmee het periodekampioenschap voor Berkum een feit was.

Daarmee heeft Berkum dus het eerste prijsje van het seizoen binnen, maar de ervaring leert dat dat geen garanties biedt. Ook in de vorige twee seizoenen pakten de Zwollenaren periodetitels, maar vaak volgde daarna een mindere periode en aan het eind van de rit stond Berkum steeds met lege handen. “We mogen niet achterover leunen. We moeten honger naar succes blijven hebben,” benadrukte Berkum-coach Arno Hoekstra dan ook na de wedstrijd tegen Hulzense Boys.
Berkum moet zaterdag dus alle zeilen bijzetten tegen achtervolger WHC, dat bij winst de koppositie overneemt. De topper WHC-Berkum staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos uit Warnsveld, die op Sportpark Muldersingel aan de Hoeloosweg in Wezep om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button