Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum naar troonpretendent ACV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij ACV, één van de ploegen die volop meedoen in de strijd om de titel in de Hoofdklasse B. De Assenaren hebben bovendien één van de productiefste aanvalslinies in deze klasse, dus Berkum kan de borst natmaken.

“Dat wordt een lastig potje. In onze thuiswedstrijd tegen ACV hadden we het erg zwaar, we zullen het nu wat compacter moeten houden,” beseft Berkum-verdediger Silvan Kersbergen.

“Maar we hebben vaker voor verrassingen gezorgd, we kunnen maar zo de eerste ploeg zijn die daar na de winterstop gaat winnen.”

Indrukwekkende serie

ACV heeft dit kalenderjaar een indrukwekkende serie neergezet: In álle vijf duels na de hervatting van de competitie pakte de ploeg van trainer Fred de Boer de volle winst. Daardoor staat ACV nu op een derde plaats, met evenveel punten als nummer twee Eemdijk en een achterstand van slechts vier punten op koploper Staphorst.

In de laatste competitiewedstrijd won ACV met 2-3 bij Purmersteijn, een stand die al bij rust was bereikt. De bezoekers openden de score al snel toen Ezra Schrijver raak schoot uit een vrije trap, maar moesten na een kwartier de gelijkmaker toestaan. Met bijna een half uur op de klok bracht Schrijver zijn club met een lob op 1-2 en even later werd het zelfs 1-3 door een kopbal van Daan Smit. Purmersteijn kwam terug tot 2-3 maar slaagde er na rust niet meer in om ACV nog meer afhandig te maken.

Afgelopen week speelde ACV op eigen terrein voor de beker tegen SVV ’04, waarbij de derdeklasser met liefst 7-1 van het veld werd geveegd. Van die productie nam Arjen Hagenauw, in iets meer dan een uur tijd, liefst vier goals voor zijn rekening.

Zevenklapper

Ook Berkum gooide er in de laatste ronde van de Districtsbeker een zevenklapper uit, want in Zwolle werd het 7-0 tegen derdeklasser Loenermark. Daarbij scoorde Chris van der Meulen drie keer, Johnsen Bacuna maakte er twee terwijl Jasper van der Stouw en Marc van der Meulen allebei één keer raak schoten

.
In de competitie is Berkum, dat op een achtste plek staat, echter te wisselvallig. Na de winterstop werd er drie keer verloren, één keer gewonnen en in de laatste wedstrijd werd het tegen Swift 2-2. In dat duel kwamen de beter spelende bezoekers snel op 0-1 maar Berkum deed wat terug via Chris van der Meulen. Na bijna een uur kwam Berkum opnieuw achter, maar in blessuretijd kregen de Zwollenaren alsnog een fortuinlijk punt in de schoot geworpen door een eigen doelpunt van Swift.

Berkum-coach Arno Hoekstra liet meer dan eens weten dat ACV één van de best voetballende ploegen in de Hoofdklasse B is en dat onderstreepten de Drenten in oktober toen ze Berkum in Zwolle met 0-2 het nakijken gaven. Berkum had toen in de beginfase pech met een bal op de lat, maar moest in het laatste halfuur buigen voor de sterk spelende bezoekers door goals van Schrijver en Hagenauw.

De Zwollenaren zullen zaterdag dus beter voor de dag moeten komen, ook in de wetenschap dat ACV nog steeds zicht heeft op de titel. De wedstrijd ACV-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis, die op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen in Assen om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button