SportVoetbal

Berkum naar opgekrabbeld NSC Nijkerk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij NSC Nijkerk, een tegenstander die zwak startte maar de laatste weken aardig is opgeveerd. Dat betekent dat de Zwollenaren, die al een poosje stroef draaien, een lastige klus krijgen om de vorm weer te pakken te krijgen.
“De laatste weken loopt het bij ons wat stroever, maar het hele team werkt er hard voor. Als we weer een doelpunt maken, en daar hikken we al een poosje tegen aan, dan gaat het weer lopen,” verwacht Berkum-keeper Dominic van Hoof. “We moeten ons écht zorgen maken als we geen kansen meer creëren, maar dat is nog steeds niet het geval. Er zit zelfs weer een stijgende lijn in bij ons.”

Ontsnapt aan nacompetitie

NSC eindigde vorig jaar als 12e in de Hoofdklasse B en ontsnapte daarmee op het nippertje aan de nacompetitie. De nieuwe trainer John Kamphuis, eerder assistent-coach bij DVS ’33, kreeg er daarna een enorm aantal nieuwe spelers bij en het bleek niet zo simpel om daar direct een soepel acterend team van te maken. NSC eindigde dan ook onderaan in de eerste periode met slechts zes punten uit 10 wedstrijden.

Daarna is de ploeg er kennelijk in geslaagd om het lek boven te krijgen, want in de volgende drie duels pakte NSC liefst vijf punten. Vorige week werd er knap met 2-2 gelijk gespeeld bij Ajax. NSC stond al snel onder druk, maar kwam na 15 minuten op 0-1 door Nico van den Brom. Na rust gooide Ajax het tempo omhoog en boog de stand binnen een kwartier om in een 2-1 voorsprong. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar zo’n 10 minuten voor tijd kopte Jonas Katshima de 2-2 binnen uit een vrije trap van Darryl Bobson. Daar bleef het bij, ook omdat Ajax in de slotfase verzuimde om een vrije kans voor het NSC-doel te verzilveren. Het bij Ajax verdiende punt zorgde er nog niet voor dat NSC op de ranglijst stappen maakte, omdat vrijwel alle concurrenten óók een punt binnen sleepten. De Nijkerkers staan nog steeds één na laatste, maar een winstpartij kan direct een flinke sprong naar boven betekenen.

Omgekeerde weg

Berkum bewandelde, vergeleken met NSC, de omgekeerde weg want na een prima eerste periode marcheert het de laatste tijd niet meer zo bij de ploeg van trainer Arno Hoekstra. De Zwollenaren wonnen voor het laatst op 21 oktober en opvallend is ook dat de eerst zo productieve voorhoede in de laatste drie duels droog stond. Dat was vorige week in eigen huis tegen HZVV niet anders, waardoor Berkum schlemielig met 0-1 verloor. De thuisclub begon beter maar liet de kansen liggen, een fenomeen dat ook na rust parten speelde, en toen HZVV in de slotfase de 0-1 scoorde was Berkum niet meer bij machte om dat nog om te draaien. De Zwollenaren staan nog vierde in de Hoofdklasse B, maar zullen in de twee laatste duels in dit kalenderjaar punten moeten pakken om met een comfortabel gevoel de winterstop in te gaan.
De wedstrijd NSC Nijkerk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk, die op Sportpark De NSC Burcht aan de Luxoolseweg in Nijkerk om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button