Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum naar onberekenbaar SVZW

Zwolle – Berkum reist zaterdag naar Wierden voor de uitwedstrijd bij SVZW, een ploeg die wisselende resultaten boekt maar vooral in eigen huis sterk voor de dag kan komen.

“Bij SVZW krijg je altijd een lastige wedstrijd, we hebben het daar nooit makkelijk gehad,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Het blijft een ploeg met veel kwaliteiten, maar wij hebben onderhand laten zien dat we in deze competitie voor niemand bang hoeven te zijn.”

Bittere pil

SVZW moest vorig seizoen een bittere pil slikken toen de ploeg via de nacompetitie uit de hoofdklasse vloog. In de 1e Klasse D is het team van trainer Erik Assink nu vijfde, maar de resultaten zijn wat wisselvallig. Vooral vlak vóór en na de winterstop ging het moeilijk, want toen verloor SVZW drie keer op rij. Daarna volgde winst tegen DETO (1-0) en FC Zutphen (4-2), maar vorige week ging het weer mis toen er met 3-2 werd verloren bij Go-Ahead Kampen. SVZW kwam binnen 20 minuten met 2-0 achter omdat ze geen grip kreeg op het spel van de Kampenaren, die met de lange bal hun snelle spitsen aan het werk zetten. Nog vóór rust kwam SVZW echter weer langszij door goals van Yessin Maskoul en topscorer Maarten Jansen. De bezoekers leken zelfs op voorsprong te gaan komen toen Mirko Zwiers op slag van rust werd gevloerd in het Kamper strafschopgebied, maar Darek Andrzejak miste de toegekende penalty. In het tweede bedrijf leek het lang op een puntendeling uit te draaien, maar drie minuten voor tijd ging Go-Ahead alsnog met de winst aan de haal, volgens de SVZW-site omdat niet iedereen “goed bij de les” was.

Goede zaken

Berkum deed vorige week goede zaken door met 3-2 te winnen in de topper tegen WHC. Daarmee pakten de Zwollenaren de eerste plaats in 1D terug, die ze een week eerder aan WHC af moesten staan. Berkum toonde karakter en veerkracht door nog vóór rust twee keer, via goals van Chris van der Meulen en Jason Huisman, een achterstand goed te maken. In de tweede helft waren de Zwollenaren sterker en dat werd verzilverd door een schitterend doelpunt van Johnsen Bacuna. Berkum verzuimde daarna verder weg te lopen, terwijl bij de kansen voor WHC de sterk keepende Dominic van Hoof in de weg stond.

In oktober won Berkum in Zwolle met 2-0 van SVZW, dat goed speelde maar weinig kansen creëerde. Berkum kwam in de eerste helft op 1-0 door Marc van der Meulen, maar het duurde lang voordat de wedstrijd in het slot viel. In blessuretijd smoorde weer een inzet in het Twentse strafschopgebied, maar tot afgrijzen van de Tukkers liep Harm Jan Tip de bal vervolgens in zijn eigen doel. Zo gemakkelijk zal SVZW de goals nu niet weggeven en de Wierdenaren zijn ongetwijfeld gebrand op revanche. Berkum weet ook dat de concurrentie in 1D op korte afstand volgt en kan zich dus nog steeds geen puntenverlies veroorloven.

De wedstrijd SVZW-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jan de Jong, die op Sportpark Het Lageveld aan de 2e Lageveldseweg in Wierden om 14.30 uur af laat trappen.