SportVoetbal

Berkum naar onbekend Zuidvogels

Update: De wedstrijd is afgelast.

Zwolle – Berkum reist zaterdag af naar Huizen om daar tegen Zuidvogels de laatste wedstrijd vóór de winterstop te spelen. De Zwollenaren treffen daarmee opnieuw een tot nu toe onbekende tegenstander, die net als Berkum de punten hard nodig heeft.
“We zullen uit het dipje van de laatste tijd moeten komen,” beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. “De wedstrijden vallen de laatste weken niet meer onze kant op, maar we creëren nog steeds kansen en we gaan er alles aan doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

Nacompetitie

Zuidvogels werd vorig seizoen derde in de westelijke 1e Klasse A maar promoveerde via de nacompetitie naar de Hoofdklasse B, door Flevo Boys Emmeloord twee keer te kloppen. Daarmee kwam er voor de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto een eind aan een verblijf van liefst 16 jaar in de eerste klasse! Een stapje hoger verliep het aanvankelijk redelijk voor Zuidvogels, dat lang meedraaide in de middenmoot. Daarna kwam de klad er echter in, want de Huizense ploeg pakte in de laatste vijf duels slechts één punt. Die remise werd twee weken geleden geboekt toen het op eigen terrein 3-3 werd tegen Eemdijk, in een wedstrijd die qua scoreverloop alle kanten opvloog. Zuidvogels kwam al vroeg op achterstand en toen Richard Gooijer vlak voor rust met een eigen doelpunt voor 0-2 zorgde werd het zorgelijk voor de thuisclub. Na 70 minuten kwam Zuidvogels echter binnen 13 minuten op een 3-2 voorsprong en leek de zege in zicht. De teleurstelling was dan ook groot bij de ploeg van coach Fernandez Coto toen Eemdijk twee minuten voor tijd met een wat gelukkige goal alsnog langszij kwam. Zuidvogels staat daarmee op een 13e plek in de Hoofdklasse B en zit dus in de gevarenzone.

Schlemielig

Berkum doet het de laatste weken nauwelijks beter dan Zuidvogels, want de Zwollenaren haalden uit hun laatste vijf duels slechts twee schamele puntjes. Twee weken geleden ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra in eigen huis wat schlemielig onderuit tegen HZVV, dat met een 0-1 zege aan de haal ging. Berkum kreeg zowel voor als na rust de nodige kansen, maar verzilverde die niet. In de slotfase sloeg HZVV, na slecht dekken door de Zwolse defensie, wél toe door een fraai afstandsschot en hoewel Berkum ook daarna nog kansen kreeg bleef het bij een krappe en, gezien het wedstrijdverloop, zure nederlaag.

Door de fraaie opening van het seizoen staat Berkum nog steeds vierde in de Hoofdklasse B, maar de Zwolse equipe zal zaterdag alles moeten geven om net voor de winterstop niet weg te zakken op de ranglijst. De wedstrijd Zuidvogels-Berkum wordt geleid door scheidsrechter René Wijma uit het Friese Oosterwolde, die op Sportpark de Wolfskamer aan de Bestevaer in Huizen om 14.30 uur af laat trappen.