KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar lastige klip AZSV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij AZSC, een tegenstander die vooral op eigen terrein
een bijzonder lastige klip is om te omzeilen. De ploeg uit Aalten legde daar dit
seizoen al diverse topploegen in de Hoofdklasse B over de knie.
“Het wordt daar lastig, tegen een goede ploeg op een moeilijk bespeelbaar veld,”
Berkum-verdediger Frank van der Burg. “Wij hebben de punten hard nodig. We moeten allemaal volle bak gaan, als dat lukt komen er kansen. Het mag wat mij betreft bij ons wel wat fanatieker worden, we hebben wat goed te maken.”

Sterk in eigen huis

AZSV draait dit hele seizoen al goed mee en de formatie van trainer Dave de Jong
schuurt nu op een vijfde plek, met 30 punten uit 19 duels, tegen de subtop aan.
Opvallend is dat de Achterhoekers, vooral na de winterstop, in eigen huis sterk voor
de dag komen. In de laatste weken was er weliswaar een opmerkelijk 3-0 verlies bij
laagvlieger ONS Sneek maar in Aalten werd het sterke Volendam op een 3-2
nederlaag getrakteerd en ‘bijna-koploper’ Urk ging daar met dezelfde cijfers onderuit.
Vorige week kreeg AZSV op ‘vreemd terrein’ echter een oorvijg, want bij Eemdijk
verloren de Aaltenaren met 4-1 met een opvallende rol voor de beide keepers. Na
een kwartier liet AZSV-doelman Jasper te Kolste zich bij een hoge bal aftroeven en
dat kostte hem een tegengoal: 1-0. Slechts enkele minuten later ging de Eemdijk-
sluitpost bij een corner onder de bal door, waarna Niek te Veluwe voor 1-1 zorgde.
Na rust schoot de ongelukkige keeper Te Kolste bij een uitbraak de bal tegen zijn
tegenstander aan, die daarna door kon lopen en de bal in het lege doel schoof: 2-1.
Twee minuten daarna viel de beslissing eigenlijk al toen Eemdijk op 3-1 kwam want
een ‘alles-of-niets-offensief’ van AZSV bleef zonder resultaat. Het werd zelfs nog wat
erger voor de bezoekers, want in de slotminuut maakte Eemdijk er zelfs nog 4-1 van.

In het stof gebeten

Ook Berkum kijkt met weinig plezier terug op de laatste wedstrijd want na drie
opeenvolgende remises beten de Zwollenaren afgelopen zaterdag thuis met 1-3 in
het stof tegen koploper SC Genemuiden. De bezoekers speelden achterin uiterst
solide en straften defensieve slordigheden aan Berkum-kant meedogenloos af.
Daardoor ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra al met een 0-2 achterstand de rust
in en toen, direct na de hervatting, ook nog de 0-3 viel bleek het een ‘mission
impossible’ om de wedstrijd nog een ander gezicht te geven. In de 53 e minuut
scoorde Chris van der Meulen, na een goede Zwolse aanval, nog wel de 1-3 maar
verder liet Genemuiden het, mede door goed keeperswerk, niet komen.
Berkum, dat in de openingswedstrijd van dit seizoen thuis met 0-0 gelijkspeelde
tegen AZSV, staat nu op een 12 e plek in de Hoofdklasse B en is nog maar één punt