Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum naar lastig Urk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Urk, een ploeg die op eigen terrein altijd een uitermate moeilijk te omzeilen klip blijkt voor de Zwollenaren. De polderploeg heeft bovendien wat goed te maken na de pijnlijke nederlaag die Urk vorige week leed.

“Het is voor ons altijd moeilijk daar. Urk heeft een stugge ploeg die altijd volle bak gaat en supergemotiveerd is,” weet Berkum-verdediger Dennis Horstman. “Maar wij hebben een prima start gemaakt en we weten wat we daar kunnen verwachten. Het kan dus een mooie clash worden.”

Beter doelsaldo

Urk eindigde vorig seizoen bij de voortijdige stop van de Hoofdklasse B op een zevende plek, met evenveel punten als nummer acht Berkum maar met een net iets beter doelsaldo. Daarna bleef het aantal wisselingen in de Urk-selectie zoals altijd zeer beperkt, maar aan het ‘trainersfront’ zorgden de bewoners van het voormalige eiland wél voor redelijk opzienbarend nieuws. Als oefenmeester werd namelijk de ervaren Gert Jan Karsten aangetrokken, die het aan het roer van HHC Hardenberg meer dan uitstekend had gedaan in de 2e Divisie.

Onder zijn leiding startte Urk goed in de nieuwe competitie door NSC Nijkerk met 4-1 te verslaan, maar daarna bleek weer dat er nogal eens wat verschil zit tussen Urk thuis en uit. Afgelopen zaterdag ging de selectie van trainer Karsten namelijk in Hoogeveen met 4-1 onderuit bij HZVV, dat op alle fronten beter was. Vlak voor rust kwam Urk op achterstand door een ongelukkig weggegeven strafschop en na de hervatting bouwde HZVV dat relatief snel uit tot 4-0. Jelle de Boer scoorde voor Urk nog wel een eretreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet. Urk oefende daarna afgelopen dinsdag nog tegen tweededivisionist Spakenburg, dat met veel jeugdspelers aantrad, en won daar door een zeer productieve slotfase met 2-4.

Uitstekend begonnen

Berkum is uitstekend begonnen aan de nieuwe jaargang. Na een klinkende 1-5 winst in de openingswedstrijd bij ONS Sneek won de ploeg van trainer Arno Hoekstra afgelopen zaterdag met 3-2 van het sterke Eemdijk, volgens velen één van de titelkandidaten voor dit seizoen. Daar kwam overigens wel enige mazzel bij kijken. Berkum kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, maar Eemdijk kwam beide keren heel snel weer langszij. Berkum wist daarna lange tijd de kansen niet te verzilveren, maar toen het duel op een remise leek uit te lopen liep het toch anders af. In blessuretijd kreeg Berkum een penalty, die door Chris van der Meulen onberispelijk werd ingeschoten.

Met de volle buit uit twee duels is Berkum prima op weg en dat zorgt voor vertrouwen in de selectie. De Zwollenaren weten echter maar al te goed dat Urk op eigen terrein een verhaal apart is, want daar heeft Berkum in het verleden maar weinig punten gepakt. Ook afgelopen seizoen ging de ploeg van trainer Hoekstra daar, ondanks de nodige Zwolse kansen, met 2-0 onderuit dus de bezoekers zijn gewaarschuwd!
De wedstrijd Urk-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel uit het Groningse Leermens, die op Sportpark De Vormt aan de Vormtweg in Urk om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button