SportVoetbal

Berkum naar koploper Swift

Zwolle – Berkum neemt het zaterdag in Amsterdam op tegen AVV Swift, de koploper van de Hoofdklasse B in dit nog prille seizoen. Daarmee krijgen de Zwollenaren een nog onbekende tegenstander, die echter wél heeft aangetoond lastig te passeren te zijn.

“Het is wel leuk om eens bij een andere club te spelen,” vindt Berkum-middenvelder Björn Bakker.”Vorige week tegen Urk lag ons tempo te laag en hadden we moeite om te scoren, al kregen we wel kansen. Swift heeft nog geen tegengoals gehad, het wordt dus een uitdaging om er daar nu wél doorheen te spelen.”

Sensatie

Swift, dat enkele jaren geleden voor een sensatie zorgde door bekerhouder Vitesse uit de strijd om de KNVB-beker te mikken, kwam het afgelopen seizoen uit in de Hoofdklasse A waar de Amsterdammers eindigden op een 10e plek. Onder de nieuwe trainer Martin de Groot startte Swift in de nieuwe jaargang uitstekend. In de eerste wedstrijd werd DETO Twenterand met 0-1 geklopt en daarna waren de Amsterdammers in eigen huis met een 3-0 zege te sterk voor SDC Putten.

Afgelopen zaterdag leed de formatie van trainer De Groot het eerste puntverlies door bij Flevo Boys met 0-0 gelijk te spelen. Daar mocht Swift niet eens ontevreden over zijn, want Flevo Boys kreeg in de eerste helft twee opgelegde kansen die echter eindigden in het zijnet en op de paal. Na rust kwam Swift er beter in maar de bezoekers slaagden er niet in de Emmeloordse verdedigingslinie te ontmantelen.

Doordat ook de concurrentie punten liet liggen staat Swift nu bovenaan de ranglijst, maar de voorsprong is flinterdun. Een groep van liefst zes achtervolgers, waaronder Berkum, hijgt de Amsterdammers met een achterstand van slechts één punt in de nek. Opvallend is wel dat Swift de enige ploeg in deze klasse is die nog geen enkel tegendoelpunt heeft hoeven toestaan.

Ontnuchterd

Ook Berkum begon de competitie met twee zeges, door SC Genemuiden met 1-0 te verslaan en het thuis altijd sterke Staphorst met 2-5 af te drogen. Vorige week werd de ploeg van trainer Arno Hoekstra echter weer helemaal ontnuchterd door Urk, dat in Zwolle met een 0-1 winst aan de haal ging. In het eerste bedrijf hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, maar na rust werden de bezoekers sterker.

Na ruim een uur kwam Urk op voorsprong en pas in de slotfase maakte Berkum het de bezoekers echt moeilijk. Toen een dot van een kans voor de thuisclub in de laatste minuut onbenut bleef en de Zwollenaren ook in blessuretijd niet effectief genoeg waren was de eerste Berkum-nederlaag van dit seizoen een feit.

Berkum staat nu, op grond van het doelsaldo, op een vijfde plaats. De achterstand op koploper Swift is miniem, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra weet dat de Amsterdamse verdediging moeilijk te passeren is.

De wedstrijd AVV Swift-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Bernard Elissen uit Udenhout, die op Sportpark Olympiaplein in Amsterdam om half drie ’s middags af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button