Nieuws uit ZwolleSport

Berkum naar gekweld Huizen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Huizen en treft daar een opponent die stroef draait in de Hoofdklasse B. Ook bij de Zwollenaren lijkt de klad er de laatste weken een beetje ingekomen en de ploeg staat voor de taak om de weg naar boven weer te vinden.

“In de laatste drie wedstrijden hebben we acht verliespunten geleden en dat is natuurlijk veel te veel,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Het wordt tijd dat we weer eens laten zien waarom we het in de eerste periode zo goed deden.”

Wisselingen

Huizen degradeerde afgelopen seizoen na één jaar uit de Derde Divisie. Daarna kwam de ervaren trainer Erik Assink aan het roer, die een enorm aantal wisselingen in zijn selectie moest inpassen. Er kwamen weliswaar negen nieuwelingen bij de club uit Het Gooi, maar daar stonden liefst 13 vertrekkende spelers tegenover. De start in de Hoofdklasse B was dit seizoen niet vertrouwenwekkend, want tot nu toe won Huizen nog maar één duel. Eind oktober werd HZVV met 4-0 verslagen, maar daarna volgden weer twee verliespartijen. Vooral de laatste, waarin Huizen met 2-1 onderuit ging bij SDC Putten, was zuur omdat Huizen lange tijd een groot veldoverwicht had.

Afgelopen zaterdag speelde Huizen bij AZSV, maar dat duurde slechts 10 minuten. Toen grensrechter Jeroen Pieterse na een akelige valpartij naar het ziekenhuis moest worden gebracht werd het duel gestaakt. Daardoor moet Huizen in februari nog eens de lange reis naar Aalten maken voor de resterende 80 minuten. Omdat alle directe concurrenten vorige week wonnen zakte Huizen bovendien naar de laatste plaats. Opvallend daarbij is wél dat Huizen-spits Murat Önal al acht keer scoorde, waarmee hij tweede staat op de topscorerslijst in de Hoofdklasse B.

Zand

Berkum kende als promovendus dit seizoen een droomstart, waarbij zelfs zicht was op de eerste periodetitel. De laatste weken lijkt er echter zand in de machine te zijn gekomen want in de laatste drie duels werd maar één punt gepakt. Dat kwam deels door botte pech, zoals een onterecht toegekende penalty tegen in de blessuretijd bij Genemuiden, maar de 0-4 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Eemdijk hadden de Zwollenaren helemaal aan zichzelf te wijten. Bij Berkum ontbrak in elke linie een basisspeler en de onsamenhangend ogende ploeg liet zich vooral vóór rust de kaas van het brood eten waardoor de bezoekers met 0-3 voor kwamen. Hoewel Berkum in de tweede helft wat beter oogde kwam Eemdijk niet echt meer in gevaar en de thuisclub kreeg in de slotfase zelfs nóg een tegengoal om de oren. Daardoor daalde Berkum weer een plaats op de ranglijst en staan de Zwollenaren nu vierde.

Berkum moet dus bij Huizen een ander gezicht laten zien om niet verder te zakken, maar beseft dat ook de thuisclub de punten hard nodig heeft. De wedstrijd Huizen-Berkum wordt geleid door arbiter Ibrahim Virancikli uit Rotterdam, die op Sportpark De Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat in Huizen om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button