Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar belaagd CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij CSV Apeldoorn, een tegenstander die nog alle zeilen bij zal moeten zetten om uit de gevarenzone van de Hoofdklasse B te komen.

“Wij gaan daar niets cadeau krijgen, maar wij gaan ook niets cadeau dóen,” kondigt Berkum-keeper Dominic van Hoof aan. “Wij hebben nog vijf duels tegoed en we willen zo hoog mogelijk eindigen. De laatste weken spelen we degelijk, dus we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en we gaan voor élk punt.”

Niet rooskleuriger

De positie van CSV werd de laatste weken niet rooskleuriger want de ploeg van trainer Jeroen Burghout verloor de laatste drie duels op rij. Daarbij was vooral het pak slaag met 0-6 dat de Veluwenaren half april op eigen terrein van AZSV kregen een pijnlijke ervaring. Trainer Burghout verzekerde op de CSV-site dat er daarna ‘harde woorden’ waren gevallen en dat hij voortaan onvoorwaardelijke inzet eiste.

Dat leek een week later wel effect te hebben gehad, maar CSV Apeldoorn had toen de pech te moeten aantreden bij titelkandidaat Excelsior ’31. Een sterk verdedigend CSV hield het tot vlák voor rust droog maar ging toch met een 1-0 achterstand aan de thee. Toen Excelsior direct na de hervatting voor de tweede keer scoorde was het gedaan met de Apeldoorners, die bovendien zagen dat Yorik Meijer met twee gele kaarten van het veld moest. CSV Apeldoorn staat nu op een dertiende plaats, een positie die aan het eind van de rit veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Directe handhaving is mogelijk, nummer 12 Buitenpost heeft maar twee punten méér, maar het gevaar van directe degradatie is ook nog steeds niet afgewend voor CSV.
Punten laten liggen

Berkum liet in september thuis twee punten liggen door met 1-1 gelijk te spelen tegen CSV Apeldoorn. De Zwollenaren misten toen een hele serie kansen en kwamen na krap een uur zelfs achter. Ondanks een fanatiek slotoffensief kwam Berkum daarna niet verder dan de gelijkmaker van Yannick Kaluzi.

Berkum liet zich de laatste weken wél van de goede kant zien met een 0-1 zege bij Flevo Boys en een knappe 2-4 winst bij SDC Putten. Daarmee lijkt de ploeg van trainer Raymond Schuurman zich veilig te hebben gespeeld, al is dat nog niet 100 procent zeker. In Putten kwam Berkum snel achter maar een kwartiertje later scoorde Jason Huisman de 1-1 en vanaf dat moment waren de Zwollenaren dominant. Dat werd uitgedrukt door goals van Marc van der Meulen, Johnsen Bacuna en Thom Kooke. De Puttenaren kwamen niet verder dan een tweede treffer in de slotminuut.

Berkum is daarmee nu achtste met 34 punten uit 25 duels, drie punten minder dan nummer zeven SDC Putten, dat een wedstrijd méér heeft gespeeld. De Zwollenaren zullen in de resterende duels wél de inzet en vechtlust van de laatste weken moeten tonen om definitief veilige grond te bereiken en verder te stijgen op de ranglijst.

De wedstrijd CSV Apeldoorn-Berkum wordt zaterdagmiddag geleid door scheidsrechter Youri Pieters uit Utrecht, die op Sportpark Orderbos in Apeldoorn om drie uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button