Nieuws uit ZwolleVoetbalVV Berkum

Berkum naar achtervolger DUNO

Zwolle – Als de veldomstandigheden het toelaten speelt Berkum zaterdag uit bij DUNO, dat de Zwolse koploper dicht op de hielen zit in de 1e Klasse D. De ploeg uit Doorwerth vloog in enkele jaren van de vierde naar de eerste klasse en presteert ook daar indrukwekkend.

“DUNO is de beste tegenstander die we dit jaar hebben gehad,” vindt Berkum-spits Johnsen Bacuna. “Maar dat soort teams ligt ons wel en wij zitten in een goede flow. De jongens weten wat hun opdrachten zijn en zeker de laatste weken komt dat er goed uit.”

Moeizame seizoensstart

DUNO verloor in 1D nog maar twee maal, beide keren aan het begin van het seizoen. De Doorwerthers verloren thuis met 1-2 van De Esch en gingen een week later met 3-1 onderuit bij Berkum. De thuisploeg nam toen afstand door Ruud Wellenberg en Chris van der Meulen, die twee keer doel trof. Carlos dos Santos scoorde pas kort voor tijd tegen. Toch werd toen al duidelijk dat de Doorwerthers een uitstekende ploeg hebben en dat werd later onderstreept doordat DUNO sindsdien ongeslagen is gebleven.

Vorige week nam de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif revanche voor het eerste verlies door bij De Esch met 0-4 te winnen. Anass Amri zette DUNO al in de tweede minuut op 0-1 en halverwege de eerste helft verdubbelde clubtopschutter Roy Talsma, een ex-prof met een verleden bij onder meer Vitesse en Telstar, de score. In het laatste halfuur zorgde Shapoul Ali er met twee goals voor dat DUNO met een probleemloze 0-4 van het veld stapte. De Doorwerthse ploeg bleef daarmee derde in 1D, met vijf punten achterstand op Berkum, maar met één wedstrijd minder op de teller dan de koploper.

Fraaie serie

Berkum zette vorige week de fraaie serie van dit seizoen voort door met liefst 1-7 te winnen bij KHC, dat de Zwollenaren in eerdere jaren een paar pijnlijke nederlagen had bezorgd. Nu was Berkum echter vanaf het begin de bovenliggende partij. Dat kwam tot uitdrukking door drie doelpunten van Johnsen Bacuna en twee van Chris van der Meulen, terwijl ook de middenvelders Jason Huisman en Mehran Ali Pour Asli scoorden voor Berkum. Daarmee pakte de ploeg van trainer Arno Hoekstra zijn tweede 1-7 winst in de laatste twee uitduels, want enkele weken geleden namen de Zwollenaren De Esch in Oldenzaal al met identieke cijfers over de knie. Berkum weet echter dat de marges aan de top van 1D dun zijn en winst bij DUNO is essentieel om wat afstand te nemen. De thuisclub is, na het eerherstel bij De Esch, ongetwijfeld gebrand op revanche tegen Berkum, de enige andere club die de Doorwerthers dit seizoen heeft kunnen kloppen.

De topper in de 1e Klasse D tussen DUNO en Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op Sportpark De Waayenberg aan de W.A. Scholtenlaan in Doorwerth om 15.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button