SportVoetbalVV Berkum

Berkum moet wat goed maken tegen ACV

Berkum speelt zaterdag thuis tegen ACV en heeft dan wat goed te maken na het teleurstellende verlies dat de Zwollenaren vorige week moesten slikken. Ook voor de bezoekers geldt overigens dat ze op moeten krabbelen na een mindere prestatie. “Afgelopen zaterdag hebben we niet gevoetbald zoals we kunnen en horen te doen,” vindt Berkum-spits Jonathan van Marle. “Daardoor zijn we wél gewaarschuwd. ACV heeft een goede selectie, die al jaren bovenin meedraait maar wij hebben goede mogelijkheden om zaterdag thuis weer eens de punten te pakken.”

Nacompetitie

ACV eindigde vorig seizoen als vijfde in de Hoofdklasse B en pakte de eerste periodetitel, maar kon in de nacompetitie geen promotie afdwingen. Trainer Fred de Boer zag daarna dat zijn selectie op een fors aantal plekken gewijzigd werd, maar begon goed aan de nieuwe competitie. Na twee remises volgde twee keer winst en tot vorige week was ACV zelfs de enige in deze klasse die nog niet had verloren. Daar kwam afgelopen zaterdag echter verandering doordat ACV in eigen huis tegen Eemdijk met 0-1 onderuit ging, een stand die al na vijf minuten op het scorebord stond. Daarna volgde, volgens eigen zeggen, een eenzijdig duel: ACV viel aan en Eemdijk hield tegen. De Assenaren kregen kansen en claimden twee keer tevergeefs een penalty, maar slaagden er niet in om dichterbij te komen. Ook na rust was hetzelfde spelbeeld te zien en dat werd niet anders toen ACV-trainer De Boer met een offensieve wissel probeerde de zaak te laten kantelen. Het op de counter loerende Eemdijk kreeg in de laatste minuut zelfs nog een enorme kans om de marge te verdubbelen, maar die bal ging rakelings naast. Daarmee was de eerste nederlaag van dit seizoen voor ACV een feit.

Bietenbrug

Ook Berkum kijkt terug op een teleurstellende competitieronde want na een verrassende winst bij ‘topper’ Swift in Amsterdam gingen de Zwollenaren afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-3 de bietenbrug op tegen HZVV. De ploeg van trainer Arno Hoekstra liet zich na een half uur binnen enkele minuten twee keer akelig in de kaart kijken. Toen kort voor rust een riante kans voor Berkum in rook opging moest de thuisclub daardoor met een 0-2 achterstand naar de kleedkamer. Na rust ging Berkum op jacht naar aansluiting en toen Chris van der Meulen zo’n 20 minuten voor tijd voor 1-2 zorgde leek een punt of zelfs meer mogelijk. Met kunst- en vliegwerk bleef HZVV echter op de been en in de slotfase bleek de gifbeker voor de thuisclub nóg niet leeg. Berkum moest enkele minuten voor het eindsignaal met 10 man verder en kreeg ruim in blessuretijd óók nog een derde tegengoal om de oren. Door die nederlaag is Berkum naar een zesde plaats gezakt en ACV staat nu op een negende plek, maar tussen beide ploegen is er maar één punt verschil. Beide teams zullen bovendien zaterdag moeten winnen om aansluiting bij de top te houden.

De wedstrijd Berkum-ACV wordt geleid door scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.