Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaVV Berkum

Berkum loopt in het mes van DOS Kampen

Foto's © Hans Smit

Zwolle – Berkum is in de 1/8e finale van het toernooi om de Districtsbeker Oost pijnlijk met 1-4 onderuit gegaan tegen eersteklasser DOS Kampen. De Zwollenaren lieten hun kansen liggen, hielden achterin af en toe open huis en daar maakten de genadeloos efficiënt counterende bezoekers maar al te graag gebruik van.
“We hadden vóór rust gewoon voor kunnen komen en als wij onze kansen afmaken is er niets aan de hand,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.

“Maar als je de doelpunten zó weggeeft.. alle tegengoals leiden we zelf in.”

Riante kans

Al na enkele minuten kwam Johnsen Bacuna in schietpositie, maar de Berkum-spits knalde over. Zijn collega Michel van Aggele kreeg in de 21e minuut een nóg riantere kans maar die wist hij, vrij voor DOS-keeper Kevin Dijkstra, niet te verzilveren. DOS liet daarna zien hoe het wél moest. Nadat de Berkum-defensie verzuimde op te ruimen kwam de bal bij de veel te vrij staande Allan Bakker, die met een fraaie volley voor 0-1 zorgde. DOS bleef daarna massaal verdedigen bij Berkums balbezit en de ‘breiwerkjes’ van de Zwolse hoofdklasser leverden niets op.

Berkum-coach Hoekstra bracht na rust met Jonathan van Marle meer aanvalskracht in zijn ploeg en dat leek een minuut na de hervatting al resultaat op te leveren. De kopbal van de Kampenaar in Zwolse dienst belandde echter op de paal. Vlak daarna kwam de thuisclub echter alsnog langszij. Kelvin Groothand kreeg de bal net voor de middencirkel, haalde van grote afstand uit en zag zijn projectiel in de bovenhoek van het DOS-doel slaan: 1-1.

Kantelen

Dat leek het moment voor de thuisploeg om de wedstrijd te laten kantelen, maar daar kwam niets van terecht. Nadat doelman Dijkstra nog een fraai schot van Groothand nét over had getikt was het, een kwartier voor tijd, weer raak aan de andere kant. Na een lange bal van de rechterflank stond Allan Bakker op links weer eens vrij en koppend bracht hij DOS op 1-2. Berkum bleef uiteraard aandringen maar strandde keer op keer in de hechte DOS-defensie en toen de Zwollenaren vijf minuten voor het slot knullig balverlies leden op het middenveld viel de wedstrijd in het slot. Razendsnel ging de bal via Twan Knul naar Allan Bakker, die zijn derde goal van de avond scoorde: 1-3. Daarmee was de gifbeker voor Berkum nóg niet leeg want in blessuretijd maakte invaller Frank Jansen er, bij zijn eerste balcontact, nog 1-4 van. Net als een jaar eerder, toen Berkum er in de kwartfinale uitvloog tegen eersteklasser Rohda Raalte, kwam er dus een voortijdig einde aan de Zwolse bekeraspiraties en dat kwam hard aan bij de ploeg van trainer Hoekstra.