Nieuws uit ZwolleVV Berkum

Berkum langs taai DOS ‘37

Zwolle – Berkum heeft bij DOS ’37 in Vriezenveen met 2-4 gewonnen en daarmee blijven de Zwollenaren koploper in de 1e Klasse D. Hoewel die winst verdiend was gaf DOS goed weerwoord en had Berkum het vooral na rust een poosje lastig.

“Toen DOS op 2-3 kwam was het even alle hens aan dek bij ons, maar verder hadden we toch weinig problemen,” relativeerde Berkum-coach Arno Hoekstra. “Zeker in de eerste helft hadden wij het beste van het spel.”

Dreigend

Berkum nam al snel het initiatief en was een paar keer dreigend bij corners. Na een minuut of 20 kreeg Johnsen Bacuna een flinke kans maar de Berkum-spits schoot van dichtbij over. Direct daarna liet Maarten Smit aan de andere kant een goede mogelijkheid liggen, maar even later was het wél raak voor DOS. Een indraaiende voorzet kon niet worden onderschept en vervolgens stond Marc Meier op de goede plek om de 1-0 binnen te koppen. De Tukkers konden echter niet lang van die voorsprong genieten, want twee minuten later kwam Berkum al langszij. Na een kort genomen corner zette linksback Jorben Nieuwenhuis de bal voor en toen die werd doorgekopt was verdediger Jordi Lemmens er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren. Na 38 minuten kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong, toen Chris van der Meulen, na een fraaie aanval, Bacuna in staat stelde om voor 1-2 te zorgen.

Verder afstand genomen

Direct na rust dook Chris van der Meulen alleen voor het DOS-doel op maar keeper Patrick Nitert kon zijn inzet onderscheppen. Lennard Mulderij liet een minuut later een riante kans voor de thuisclub liggen maar Berkum nam in de 54e minuut verder afstand. Chris van der Meulen stuurde Bacuna weer op pad en nadat diens inzet op de paal belandde kwam de bal uit de kluts toch nog in het DOS-doel: 1-3. Daarmee leken de Zwollenaren op rozen te zitten, maar de Tukkers gaven zich nog niet gewonnen. Na krap een uur werd Meier, na een voorzet vanaf links, veel te vrij gelaten en zo bracht hij met zijn tweede kopgoal van de middag de stand op 2-3. DOS rook daarna bloed en zette veel druk. Berkum kreeg de nodige kansen, maar verzuimde efficiënt genoeg met de counters om te gaan. Het bleef daardoor een poos spannend, maar in de slotminuut viel het duel alsnog in het slot. Chris van der Meulen hield de bal op links goed bij de achterlijn binnen, draaide zijn tegenstanders vervolgens dol en schoot onberispelijk de 2-4 achter DOS-keeper Nitert.

Berkum blijft daarmee de ranglijst in 1D aanvoeren, maar de marges blijven klein om dat ook alle concurrenten wonnen. Over een week volgt voor de Zwollenaren het thuisduel tegen nummer twee Bennekom, dat vandaag met 4-0 veel te sterk was voor Vroomshoopse Boys. Bij winst in die wedstrijd kan de ploeg van trainer Arno Hoekstra dus een klein gaatje slaan.

DOS ’37-Berkum 2-4 (1-2)

Scheidsrechter: Jan van Dijk
Doelpunten: 26. Marc Meier (1-0), 28. Jordi Lemmens (1-1), 39. Johnsen Bacuna (1-2), 54. Johnsen Bacuna (1-3), 59. Marc Meier (2-3), 90. Chris van der Meulen (2-4)
Gele kaarten: Jason Huisman (Berkum), Jochem Oude Booijink (DOS ’37)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis (46. Mehran Ali Pour Asli), Jason Huisman, Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Jeroen van Brummen
Opstelling DOS ‘37: Patrick Nitert, Jochem Oude Booijink, Dennis Boshoeve, Maarten Smit, Simon Baysoy, Tom Hegeman, Lennard Mulderij, Wout Kikkert (45. Stef van der Velden), Jaap Mulderij, Marc Meier, Wietse van ’t Spijker (85. Dennis Broekate)