Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum voor kwartfinale naar DFS

Zwolle – Berkum speelt dinsdag in de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost bij ‘collega-hoofdklasser’ DFS. Daarbij staat er heel wat op het spel, want de winnaar verdient volgend seizoen ook een ticket voor het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi.

Berkum won dit seizoen al twee keer van DFS, thuis met 3-2 en in februari met 0-2 in Opheusden. Die cijfers zeggen echter niet zo veel, want beide keren hadden de Zwollenaren heel wat moeite met DFS. In eigen huis viel de winnende treffer pas in blessuretijd en uit had Berkum een uur nodig om op voorsprong te komen, waarna de tweede pas drie minuten voor tijd werd gescoord. Bovendien gelden in bekerduels vaak andere ‘voetbalwetten’ en zijn verrassende uitslagen daar geen uitzondering.

Eigen terrein

DFS speelde al haar bekerwedstrijden op eigen terrein, een luxe die niet was weggelegd voor Berkum dat nu haar vierde achtereenvolgende bekerduel op vreemd terrein moet spelen. In de laatste ronde was DFS met 2-1 te sterk voor Woezik, de hekkensluiter van de zondagse Hoofdklasse B. Die uitslag lijkt spannender dan de realiteit, want DFS kreeg de tegentreffer pas in de slotminuut te verwerken.

In de competitie bewees de ploeg van trainer Scott Calderwood zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst door op eigen terrein met 0-4 te verliezen van Sparta Nijkerk. Op de eerste 10 minuten na had DFS niets in te brengen en was het volgens eigen zeggen een ‘futloze vertoning’. De Betuwenaren wisten de schade vóór rust tot 0-1 te beperken, maar werden daarna over de knie gelegd. DFS staat nu 10e in de Hoofdklasse B en is daarmee nog steeds niet echt in veilige haven.

Wisselvallig

Berkum bereikte de kwartfinale van het bekertoernooi vorige maand door met 1-3 te winnen bij zondageersteklasser Heino. In de competitie heeft de ploeg van trainer Arno Hoekstra een wat wisselvallige periode achter de rug. Afgelopen zaterdag werd er eindelijk weer eens gewonnen, maar de Zwollenaren kropen bij de 2-3 winst tegen laagvlieger HZVV door het oog van de naald. Berkum leek op rozen te zitten toen er in de eerste helft een 0-2 voorsprong werd genomen, maar gaf die na rust weer uit handen. Kort voor het slot zorgde topscorer Chris van der Meulen voor 2-3 maar in blessuretijd, toen HZVV na een rode kaart met 10 man stond, leek de thuisclub door een penalty opnieuw langszij te komen. Berkum-keeper Dominic van Hoof werd de held van de dag door de strafschop te keren en hield zo de drie punten vast.

Berkum staat daardoor nog steeds op een keurige vierde plaats in de Hoofdklasse B, maar de kans op de hoofdprijs lijkt inmiddels wel ver weg. Alle reden dus voor de equipe van Arno Hoekstra om tegen DFS voor elke meter te knokken, want in het bekertoernooi valt er nog heel wat te halen.

De bekerwedstrijd DFS-Berkum wordt dinsdag geleid door scheidsrechter Rob Olde Klieverink, die op Sportpark ’t Heerenland aan de Van Maanenstraat in Opheusden om 20.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button