SportVoetbal

Berkum komt tekort in beslissingsduel

Zwolle – Berkum heeft het beslissingsduel om de titel in de 1e Klasse D met 0-1 verloren van SDV Barneveld en grijpt dus naast een directe promotie naar de hoofdklasse.

We hadden wel kansen maar er kwamen mensen in schietpositie die daar niet zo goed in zijn en bij degenen die het wél kunnen ging het mis. Als je ze niet benut en je maakt achterin een fout dan wordt dat afgestraft,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer. ”Er waren toch een paar jongens bij ons die niet goed met de zenuwen om konden gaan.

Dreiging

In de eerste helft ging de meeste dreiging uit van Berkum, maar de kansen werden niet verzilverd. Zo ging na een minuut of 10 een kopbal van Johnsen Bacuna naast maar direct daarop liet SDVB haar tanden zien. Een verre uittrap van keeper Jeroen van Binsbergen viel achter de Zwolse defensie en Berkum-doelman Dominic van Hoof moest koppend, buiten zijn strafschopgebied, redding brengen. Even later greep de Zwolse sluitpost opnieuw prima in bij een harde knal van SDVB-topschutter Rob Knul.
Na ruim een half uur leek Berkum toch afstand te nemen, maar dat feest ging niet door. Toen een inzet van Bacuna volgens de Zwollenaren over de doellijn was gegaan werd dat door de arbitrage toch anders beoordeeld, géén goal dus… Vlak voor rust werd er door een uitgegleden SVDB-verdediger, net buiten zijn strafschopgebied, hands gemaakt maar arbiter Kieft liet doorspelen. Bacuna kreeg daardoor opnieuw een schietkans, maar nu belandde zijn knal naast het SDVB-doel.

Scherper

SDVB kwam na rust kennelijk scherper uit de kleedkamer. Al na enkele minuten werd er slecht verdedigd door Berkum en daar profiteerden de Barnevelders onmiddellijk van. Jan Doornbos stond op de goede plek om de indraaiende, en ook nog eens van richting veranderde, bal in te koppen: 0-1. Dat was het sein voor Berkum om alles op de aanval te gooien en SDVB betrok de verdedigende stellingen. Bij de Zwollenaren wist William Potkamp een aantal kansjes niet te verzilveren en ook Bacuna had het vizier niet scherp genoeg afgesteld in enkele kansrijk ogende situaties. Aan de andere kant had Rob Knul de wedstrijd na een uur in het slot kunnen gooien, maar zijn kopbal uit vrije positie ging over het Berkum-doel.

Een kwartier voor het slot schreeuwde heel Berkum om een penalty, toen Bacuna in het Barneveldse strafschopgebied onderuit ging maar scheidsrechter Kieft wilde daar niets van weten. Zo slaagde de ploeg van trainer Willem Brouwer er, ondanks het massale slotoffensief, niet in om nog tot scoren te komen. SDVB bleef af en toe met kunst- en vliegwerk op de been maar haalde daarmee wél, en niet onverdiend, de titel binnen. Voor Berkum rest niet meer dan de ‘troostprijs’ van de nacompetitie en voor die lastige klus moeten de Zwollenaren zaterdag al naar SVZW in Wierden.

Berkum-SDV Barneveld, 18 mei 2016 (Apeldoorn, beslissingsduel om titel 1e Klasse D)
Eindstand: 0-1 (0-0)

Scheidsrechter: Martijn Kieft
Doelpunt: 48. Jan Doornbos (0-1)
Gele kaarten: Jason Huisman, Johnsen Bacuna (Berkum), Niels Vlugt (SDV Barneveld)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jordi Lemmens (70. Youp Kok), Jasper van der Stouw (65. Frank Hoolsema), Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, William Potkamp

Opstelling SDV Barneveld: Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen, Ivar van Beek, Niels Vlugt, Kevin Ooms, Youssef Atibi (68. Richard Haklander), Rob Knul, Paul Daalmeijer, Jan Doornbos (68. Lesley de Vette), Jeffrey van Deuveren (83. Eliza Abraham), Ricardo Mengerink

Gerelateerde artikelen

Back to top button