SportVoetbal

Berkum in topper tegen Go-Ahead Kampen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen koploper Go-Ahead Kampen en heeft dan de mogelijkheid om zich terug te vechten in de strijd om het kampioenschap in de 1e Klasse D, waarin de hele top-vier in deze speelronde tegen elkaar in actie komt.

“We hebben nu dé mogelijkheid om aan te haken en die moeten we pakken. Als we verliezen wordt de achterstand te groot en dan kunnen we het wel schudden,” beseft Berkum-middenvelder Jason Huisman. “Wij zullen dus alles geven en iedereen is er bij ons natuurlijk altijd op gebrand om juist tegen Go-Ahead extra zijn best te doen.”

Uitstekend seizoen

Go-Ahead is bezig met een uitstekend seizoen want de Kampenaren zijn al sinds begin oktober aan de kop van de ranglijst te vinden. Een paar weken geleden was er een dipje toen er, na enkele remises, werd verloren bij stadgenoot KHC (3-2) en op eigen terrein tegen Be Quick ’28 (1-4). Daarna pakte de ploeg van trainer Edwin van Nijen de draad echter gewoon weer op en in de laatste drie duels pakte Go-Ahead de maximale puntenoogst.

Vorige week werd in Zwolle gewonnen van WVF, dat door goals van Madih Doufikar en Samir Merraki al met 0-2 achterstond voordat de thuisclub goed en wel besefte dat er was begonnen. Daarna liet Go-Ahead echter veel kansen liggen en in de tweede helft kwam WVF zelfs terug tot 1-2. In de voorlaatste minuut stelde Doufikar de overwinning echter veilig door met een fraai schot voor 1-3 te zorgen. “Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat ze de wedstrijd niet eerder in het slot hebben gegooid,” vond trainer Van Nijen na afloop.

Winst niet in gevaar

Ook Berkum won vorige week, want de Zwollenaren waren toen veel te sterk voor Sparta Enschede dat met 0-2 werd geklopt. Beide goals vielen al vóór rust en hoewel er daarna niet bijster veel meer viel te genieten kwam de winst voor de gecontroleerd verdedigende bezoekers geen moment meer in gevaar. De Zwollenaren kijken met heel wat minder plezier terug op de uitwedstrijd tegen Go-Ahead in november toen er in Kampen met 2-2 gelijk werd gespeeld.

Ondanks een flink aantal ontbrekende basisspelers gaf Berkum daar lange tijd de toon aan en de ploeg van trainer Willem Brouwer leidde acht minuten voor het slot nog met 0-2. Daarna tekende Jeroen van den Bosch echter voor de aansluitingstreffer en diep in blessuretijd kwam Go-Ahead door Murat Açikgöz nog langszij, Berkum met een flinke kater achterlatend. “We mogen zoiets zeker niet weer laten gebeuren. Go-Ahead heeft een enorm gevaarlijke voorhoede en van dat soort fouten moet je dus leren,” aldus Jason Huisman.

Voor de thuisclub wordt het zaterdag dus aanhaken of afhaken, terwijl de Kampenaren bij winst een mogelijk beslissende afstand kunnen nemen van een lastige tegenstander. Het duel tussen Berkum en Go-Ahead Kampen wordt geleid door scheidsrechter André Meulenkamp uit Ommen, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button