KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum in slotfase gevloerd door Volendam

Zwolle – Berkum heeft thuis met 1-2 verloren van Volendam in een duel waarbij beide teams de nodige kansen om zeep hielpen. Toen de Zwollenaren vijf minuten voor tijd langszij kwamen leek een punt binnen handbereik, maar het goed combinerende Volendam pakte enkele minuten later alsnog met enig fortuin de volle winst.

“Wij hebben goed gespeeld tegen een prima ploeg, maar nadat we terug kwamen tot 1-1 lieten we de ruimtes te groot worden en daar profiteerde Volendam heel goed van,” analyseerde Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Tijdig uitgekomen

Berkum begon aardig waarbij Johnsen Bacuna na een kwartiertje de diepte in werd gestuurd, maar Volendam-keeper Rick Heuvel kwam tijdig uit en voorkwam een Zwolse openingsgoal. Twee minuten later kwam Volendam goed weg toen Patrick Plugboer een voorzet van Julian de Ruiter weg wilde halen en de bal maar nét over het eigen doel zag gaan. Nadat doelman Heuvel een schot van De Ruiter knap uit de hoek haalde kwam Bacuna even later weer in schietpositie, maar de Zwolse spits verzuimde uit te halen en vlak voor rust treuzelde ook De Ruiter voor het Volendam-doel net iets te lang. De thuisclub mocht echter niet mopperen toen Dave Zwarthoed voor het Berkum-doel langs de bal maaide en zo een opgelegde kans liet liggen.

Afstand genomen

Een minuut of 10 na rust kroop Berkum opnieuw door het oog van de naald toen Jens Kras van dichtbij aan kon leggen, maar Berkum-doelman Huib Veurink op zijn weg vond. Volendam voerde de druk op, waarbij Dennis Horstman de bal van de Zwolse doellijn haalde, en na krap een uur namen de bezoekers afstand. Nadat Bacuna net tekort kwam voor het Volendam-doel ontstond er uit de tegenstoot chaos aan de andere kant en daarvan profiteerde Kras door de 0-1 binnen te frommelen. Volendam bleef aandringen met uitstekend positiespel en kreeg kansen, maar ook Berkum bleef gevaarlijk. Dat betaalde zich uit in de 85e minuut toen invaller Bas van Wijnen een afvallende bal binnen knalde: 1-1. Een kostbaar en ook verdiend punt leek daarmee voor het grijpen voor de Zwollenaren, maar slechts enkele minuten later kwamen ze van een koude kermis thuis. Bij het slotoffensief haalde Jens Kras uit en de bal stuiterde via de rug van keeper Veurink in het Berkum-doel: 1-2.

Ook omdat koploper Urk verrassend verloor is Volendam daarmee weer helemaal terug in de titelrace en blijft het bijzonder spannend in de Hoofdklasse B. Dat geldt trouwens ook voor Berkum, dat nog steeds niet veilig is en op dinsdag 24 mei bij NSC Nijkerk punten moet gaan pakken om de nacompetitie te ontlopen.

Berkum-RKAV Volendam, 14 mei 2022
Eindstand:
1-2 (0-0)
Scheidsrechter: Fijke Hoogendijk
Doelpunten: 58. Jens Kras (0-1), 85. Bas van Wijnen (1-1), 87. Jens Kras (1-2)
Gele kaarten: Jorben Nieuwenhuis (Berkum), Patrick Plugboer (Volendam)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Alex van Hoesel, Björn Bakker, Frank van der Burg (73. Boy Boeloerditi), Ivar Nijboer, Johnsen Bacuna, Martijn Brakke, Julian de Ruiter (73. Bas van Wijnen)
Opstelling Volendam: Rick Heuvel, Marco Speijk (62. Rens Veerman), Lex Veerman, Wessel Stuyt, Azeddine Sout (81. Daan Ibrahim), Pieter Kroon (46. Stef Schokker), Jens Kras, Daan van Baarsen, Joey Tol (73. Lennard Tol), Patrick Plugboer (62. Daan Steur), Dave Zwarthoed

Gerelateerde artikelen

Back to top button