SportVoetbal

Berkum in beslissingskraker tegen SDVB

Zwolle – Woensdag speelt Berkum in Apeldoorn in een beslissingsduel tegen SDV Barneveld om de absolute hoofdprijs: de titel in de 1e Klasse D. Beide ploegen speelden enkele weken geleden in Barneveld met 1-1 gelijk tegen elkaar en leken toen te zijn uitgeschakeld, maar kwamen in een groteske ontknoping toch terug aan de kop.

Niemand had nog op dit toetje gerekend. We komen als Berkum van heel ver en nu moeten we het ook afmaken,” vindt Berkum-speler Marc van der Meulen. “We hebben de tweede én de derde periode gewonnen en krijgen weinig goals tegen. We zitten dus in een goede flow. Maar uit bij SDVB hebben we het lastig gehad, dus we weten waar we op kunnen rekenen,” aldus de Zwolse middenvelder.

SDVB hele seizoen bovenin

SDV Barneveld draait het hele seizoen al bovenin mee in de 1e Klasse D, al presteerde de selectie van trainer Hans van Arum in de eerste twee periodes iets stabieler dan daarna. De prestaties van de laatste weken waren echter goed genoeg, ook omdat de koplopers twee keer achter elkaar onderuit gingen, om samen met Berkum een gedeelde eerste plaats te bereiken. De Zwollenaren hebben weliswaar een beter doelsaldo, maar dat is niet genoeg voor de titel.

Afgelopen zaterdag won SDVB met 0-1 bij Sparta Enschede maar echt gemakkelijk ging het daar niet voor de Barnevelders. In een eerste helft die voor SDVB, volgens eigen zeggen, “bar en boos slecht” was verzuimde Sparta om de kansen te benutten en daar ging de thuisclub na rust gewoon mee door. Na een uur sloeg SDVB wél toe, toen Ricardo Mengerink zijn tegenstander verraste en de 0-1 scoorde. Daarna bleef Sparta gevaarlijk maar SDVB trok de punten over de streep, en daarmee ook het ticket voor de beslissingswedstrijd om het kampioenschap.

Inhaalrace Berkum

Berkum presteerde in het begin van het seizoen met een door blessures uitgedunde selectie ondermaats en stond bij de winterstop een straatlengte achter de koplopers. De ploeg van trainer Willem Brouwer vocht zich daarna echter fenomenaal terug, eindigde door die inhaalrace bovenaan in de tweede én derde periode en is sinds begin maart ongeslagen. Afgelopen zaterdag won Berkum met 0-1 bij WHC, waarbij de Zwollenaren van begin tot eind de toon aangaven.

Berkum kreeg een hele serie kansen om de voorsprong uit te breiden maar verder dan een goal van Youp Kok, na geweldig voorbereidend werk van Johnsen Bacuna, kwam de ploeg niet. “De laatste weken winnen we wel maar hebben we het wat moeilijk om te scoren. Dat hebben we hopelijk opgespaard voor de beslissingswedstrijd,” aldus Marc van der Meulen.

De titelstrijd tussen Berkum en SDV Barneveld wordt woensdag geleid door scheidsrechter Martijn Kieft uit Putten, die op Sportpark Orderbos in Apeldoorn om 20.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button