BerkumNieuws uit ZwolleSportUit uw buurtVoetbal

Berkum hervat tegen stug Buitenpost

Zwolle – Berkum begint zaterdag op eigen terrein tegen Buitenpost aan de tweede helft van de competitie en weet dat er een stugge ploeg naar Zwolle komt.

“Uit bij Buitenpost hebben wij weinig kunnen creëren, vooral achterin stond het goed bij hen,” aldus Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar de winterstop heeft ons goed gedaan. Er zijn een paar spelers terug van blessures en dat scheelt een enorme slok op een borrel want daarmee is er meer duelkracht gekomen. Ik heb veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft, er is nog genoeg te winnen voor ons.”

Middenmoot

Buitenpost promoveerde vorig jaar naar de Hoofdklasse B en doet het daar zeker niet slecht. De ploeg van trainer René van der Weij, die volgend seizoen verkast naar SC Genemuiden, staat keurig in de middenmoot op de 10e plaats met 19 punten uit 15 duels. In hun laatste wedstrijd vóór de winterstop deden de Friezen goede zaken door directe concurrent SDC Putten met 1-0 te kloppen. In dat rommelige duel duurde het lang voor er echte kansen te zien waren en pas na een uur kwam Buitenpost, eigenlijk uit het niets, op voorsprong door Rolf Dijk. Daar bleef het bij, waarmee volgens eigen zeggen de gelukkigste gewonnen had.

Dat de Friezen een lastig te bespelen ploeg hebben werd Berkum al in september duidelijk. De Zwollenaren slaagden er toen uit bij Buitenpost niet in om de Friese defensie te ontregelen en kwamen niet verder dan een 0-0 remise. In het laatste duel voor de winterstop ging Berkum als wat schlemielige verliezer van het veld, want toen ging de ploeg van trainer Raymond Schuurman met 1-0 onderuit bij AZSV. Op het lastig bespeelbare veld liet Berkum al direct een enorme kans liggen en dat brak hen later op, toen AZSV aan één kans genoeg had om de winst te pakken.

Oefencampagne

Berkum kwam daarna vlot een ronde verder in de strijd om de Districtsbeker Oost door tweedeklasser WSV Apeldoorn met 5-1 te verslaan en ook in de winterse oefencampagne deed de Zwolse ploeg het goed. Tegen tweededivisionist HHC werd met 1-2 verloren, waarbij de Hardenbergers de winnende treffer pas in de voorlaatste minuut maakten, en vorige week won Berkum met 4-2 van zondaghoofdklasser Be Quick 1887. Opmerkelijk in dat laatste duel waren een hattrick van Berkum-spits Johnsen Bacuna én het feit dat verdediger Jason Huisman, terug na een langdurige blessure, bij alle vier Zwolse goals voor de assist tekende.

Het goede spel in die wedstrijden geeft de Zwollenaren moed en dat is ook hard nodig. Berkum bivakkeert nu op de 12e plaats van de Hoofdklasse B en staat daarmee maar nét boven de gevarenzone. De ploeg heeft vier punten minder dan Buitenpost, maar wél een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst tegen de Friezen kan Berkum dus aardig aanhaken en de blik weer naar boven richten.

De wedstrijd Berkum-Buitenpost wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Remco Schul uit Leidschendam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button