SportVoetbal

Berkum hervat competitie tegen Ajax

Zwolle – Berkum begint de tweede helft van het seizoen zaterdag met een thuisduel tegen de amateurs van Ajax, een directe concurrent op de ranglijst van de Hoofdklasse B.
“Het wordt een pittige kluif want Ajax is een goed voetballende ploeg, maar we hebben zeker kansen,” verwacht Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “We hebben de laatste weken een goede voorbereiding gehad en dat levert absoluut vertrouwen op. Ik geloof er heilig in dat we bovenin mee kunnen blijven doen.”

Vijfde plek

Ajax kwam vorig jaar over van de Hoofdklasse A en doet het tot nu toe zeker niet slecht in de huidige competitie, want de ploeg van trainer Jorg Smeets staat nu op een vijfde plek. Dat is één plaats boven de positie van Berkum, dat een puntje minder heeft verzameld maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Ajax droogde in de laatste wedstrijd voor de winterstop Huizen met liefst 5-1 af. Topscorer Stanley Akoy zorgde daarbij voor drie goals, waardoor hij zijn totaal voor dit seizoen al op 10 bracht. Daarmee neemt hij op de topschutterslijst van de Hoofdklasse B een gedeelde tweede plek in. De rest van zijn ploeg weet het vijandelijke doel overigens ook goed te vinden, want Ajax scoorde dit seizoen al 33 keer en alleen koploper SC Genemuiden deed het wat dat betreft beter.

Punten niet cadeau

Berkum won in oktober bij Ajax met 1-2 maar kreeg de punten toen zeker niet cadeau. Björn Bakker bracht de Zwollenaren, na een blunder in de Ajax-defensie, al snel op 0-1 maar Ajax kwam in de tweede helft langszij en maakte het de bezoekers toen knap lastig. In die moeilijke fase maakte Jason Huisman echter de 1-2 en daarna kwamen de Zwollenaren niet meer in de problemen.
Het uitstekend aan het seizoen begonnen Berkum kreeg in de laatste fase vóór de winterstop tegenvallers en onnodig puntverlies te verwerken. Zo werd in het laatste competitieduel, ondanks de nodige kansen, schlemielig met 0-1 verloren van HZVV. Omdat daarna de laatste twee wedstrijden van Berkum werden afgelast staan de Zwollenaren nu zesde in de Hoofdklasse B, maar alle ploegen die hoger op de ranglijst staan hebben één of twee duels meer gespeeld.

Een goede oefencampagne in de winterstop, met winst tegen de PEC Zwolle Beloften en SVZW en een remise bij eersteklasser Heino, zorgde voor het nodige vertrouwen bij de ploeg van trainer Arno Hoekstra en de wetenschap dat Berkum zaterdag bij winst Ajax weer passeert geeft mogelijk een extra stimulans. De wedstrijd Berkum-Ajax wordt geleid door scheidsrechter Thom Winkel uit het Groningse Leermens, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button