Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum heeft wonder nodig in Staphorst

Berkum speelt zaterdag in en tegen Staphorst, op het ongebruikelijke aanvangstijdstip van 17.00 uur, de tweede wedstrijd in de nacompetitie. De Zwollenaren hebben daar, na de zwaar teleurstellende 0-3 zeperd tegen PKC ’83, zo ongeveer een wonder nodig om nog naar de hoofdklasse te kunnen promoveren. Berkum-speler Sean Morris geeft desondanks de moed nog lang niet op. “Ook als je nog maar een paar procent kans hebt moet je er vol voor gaan. Het blijft een kans. We moeten doorgaan en het team moet mentaal zo sterk zijn dat we een manier vinden om beter te worden,” aldus de Amerikaanse middenvelder. Hij is er vast van overtuigd dat Berkum in Staphorst kan winnen. “Ja, absoluut!”

Stroef

Staphorst werd een jaar geleden nog derde in de Hoofdklasse C en deed toen met een periodetitel tot het laatst mee om de prijzen. Daarna leverde het team kennelijk te veel kwaliteit in want de Staphorsters draaiden het afgelopen seizoen stroef. Op de voorlaatste competitiedag veroordeelde concurrent Urk de ploeg van trainer Jan van Raalte tot de nacompetitie toen het in Staphorst 0-1 werd. Doordat een week later nog met 4-1 werd verloren bij Excelsior ’31 eindigde Staphorst als 12e met 26 punten uit evenveel wedstrijden.

Het was voor Staphorst dit jaar een heel ander verhaal in het bekervoetbal, want daarin schopte de ploeg het zelfs tot de finale van het District Noord. Die eindstrijd werd vorige week gespeeld bij Harkemase Boys, dat met 4-3 aan het langste eind trok. Staphorst nam drie keer afstand door goals van Robert Pomstra, Rob Mijnheer en Ferdi ter Avest maar leverde de voorsprong steeds binnen de kortste keren weer in. Toen enkele minuten voor tijd Johnsen Bacuna, volgend jaar actief bij Berkum, de 4-3 voor Harkemase Boys binnen schoot stonden de Staphorsters alsnog met lege handen. “Bij 2-3 denk je dat het goed zit. Maar er vallen twee ballen dood in het strafschopgebied en die werken we niet weg. Dat past helemaal in het seizoen van Staphorst,” mopperde keeper René Oosterhof na afloop tegen dagblad De Stentor.

Behoud hoofdklasserschap

Die nederlaag zorgt er voor dat er voor Staphorst nog meer afhangt van het komende duel tegen Berkum, omdat de formatie van Jan van Raalte daarin een belangrijke stap kan zetten op weg naar behoud van het hoofdklasserschap. Berkum heeft enkel nog wat aan een ruime overwinning, maar weet dat de ploeg het in het verleden altijd moeilijk had in Staphorst. Toch zijn de Zwollenaren van plan om te knokken voor wat ze waard zijn. “Je bent altijd gemotiveerd. Misschien zijn de kansen kleiner om door te gaan, maar ik ga niet met een ander gevoel zo’n wedstrijd in,” verzekert Berkum-spits Youp Kok. “We moeten gewoon ons eigen spel spelen, scherp beginnen en alle koppen moeten dezelfde kant op staan.”

De nacompetitiewedstrijd Staphorst-Berkum op Sportpark Het Noorderslag staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Rutger Werkhoven uit Groningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button