Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum haalt uit bij De Esch

Zwolle – Berkum heeft bij hekkensluiter De Esch met 1-7 uitgehaald en gaat zo de winterstop in als koploper in de 1e Klasse D. De Zwollenaren keken al na enkele minuten tegen een achterstand aan maar stelden daarna met overmacht orde op zaken.

“We waren heer en meester en hebben uitstekend de ruimte bespeeld,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “De tegengoal viel vroeg, dus we hadden alle tijd om daar wat aan te doen en het was al snel duidelijk dat wij voetballend veel verder waren.”

Wakker geschud

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen toen Berkum ruw wakker werd geschud. Spits Koen Vehof van de thuisclub kwam op een meter of 30 van het Zwolse doel in balbezit, vuurde en zag de bal fraai in de hoek achter Berkum-keeper Dominic van Hoof slaan: 1-0. Daar raakten de bezoekers echter niet van in paniek en met veel tempo zetten de Zwollenaren steeds meer druk. Frank Hoolsema en Johnsen Bacuna lieten in die fase echter nog na om de stand gelijk te trekken en keeper Lourens Derksen van De Esch maakte afstandsschoten van Jorben Nieuwenhuis onschadelijk. Na krap een half uur leek Vehof zelfs zijn tweede goal van de middag te maken toen de Twentse spits door was gebroken, maar keeper Van Hoof kon nog nét ingrijpen. Direct daarna nam Berkum het heft in handen via een vrije trap van de sterk spelende Marc van der Meulen. De Zwolse aanvoerder krulde de bal fraai over het muurtje in het Oldenzaalse doel, waarmee de 1-1 een feit was. Daarna zakte De Esch in enkele minuten door de hoeven, waarbij eerst Youp Kok met een fraaie kopbal voor 1-2 zorgde. Direct daarna kreeg De Esch-keeper Derksen een terugspeelbal niet onder controle en toen hij ook nog eens half uitgleed was Frank Hoolsema er als de kippen bij om de 1-3 binnen te werken.

Snel succes

In de tweede helft ging Berkum door met het ontmantelen van de Oldenzaalse ploeg en dat leidde al snel tot succes. Johnsen Bacuna draaide bij de middellijn weg bij zijn tegenstander, ontweek enkele tackles en zette de bal na een fantastische rush over rechts voor richting De Esch-doel. Daar stond Kok precies goed om de 1-4 binnen te koppen. Krap vijf minuten later legde Hoolsema prima af op Bacuna en hoewel diens inzet van de lijn werd gewerkt tikte de Zwolse spits uit de rebound de 1-5 binnen. De Esch kon het tempo niet meer bijbenen en kwam aanvallend nauwelijks meer in het stuk voor.

Vijf minuten voor tijd zette de meegekomen Berkum-verdediger Bram Pool goed voor op Bacuna die de 1-6 binnen knikte en even later knalde Marc van der Meulen, na voorbereidend werk van Ricardo Kuijer, ook nog de 1-7 achter keeper Derksen. Pool was daarna zelfs dicht bij nóg een Berkum-goal, maar de goed ingevallen rechtsback zag zijn inzet via de lat over het Oldenzaalse doel verdwijnen.

Met die monsterscore blijft Berkum koploper in 1D, maar de marges blijven klein want alle concurrenten wonnen ook. De Zwollenaren hervatten de competitie op 28 januari thuis tegen Vroomshoopse Boys, dat vandaag met 0-6 klappen kreeg van DUNO.

Berkum – Bennekom 1-7 (1-3)

Scheidsrechter: Paul Lips
Doelpunten: 4. Koen Vehof (1-0), 32. Marc van der Meulen (1-1), 36. Youp Kok (1-2), 39. Frank Hoolsema (1-3), 50. Youp Kok (1-4), 54. Johnsen Bacuna (1-5), 85. Johnsen Bacuna (1-6), 88. Marc van der Meulen (1-7)
Gele kaarten: Erik Bos, Jaap van der Meulen (De Esch)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman (66. Bram Pool), Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Frank Hoolsema (63. Ruud Wellenberg), Mehran Ali Pour Asli (70. Ricardo Kuijer), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok

Opstelling De Esch: Lourens Derksen, Lars Roelink, Hugo Heinink, Maarten Siemerink (61. Robin Leijdekkers), Christiaan Poos, Bart Benneker (61. Jeremy Oude Alink), Jaap van der Meulen, Koen Vehof (71. Marten Lubbers), Erik Bos, Niek Neef, Bram Bos

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button