Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum haalt punt in Genemuiden

Zwolle – Berkum heeft in een tot het eindsignaal spannende en spectaculaire streekderby met 3-3 gelijk gespeeld bij SC Genemuiden. De sterk spelende Zwollenaren kwamen drie keer op voorsprong en misten een penalty, maar gezien de kansen over en weer hadden beide partijen met de volle buit kunnen gaan strijken zodat een remise uiteindelijk terecht was.

We hebben uitstekend gespeeld. De manier waarop wij ons hier hebben laten zien was echt een opsteker voor ons Berkum-trainer Raymond Schuurman

Foto’s: wedstrijd in de Hoofdklasse B, SC Genemuiden – Berkum © Rainer Fröhlich VV Berkum

Druk

Anders dan een week eerder kwam Berkum uitstekend uit de startblokken. De bezoekers zetten direct druk en zorgden al snel voor de openingstreffer, na een kort genomen corner door Chris van der Meulen en Rico Wolven. De bal kwam vervolgens in het strafschopgebied, waar Jasper van der Stouw de 0-1 binnen kopte. Het duurde niet lang voor Genemuiden terug kwam, want na een kwartier kon de thuisclub een vrije trap net voor het strafschopgebied nemen. Het Berkum-muurtje liet aan de zijkant te veel ruimte en precies dát gaatje vond Omar Kavak om de bal in het doel te krullen: 1-1.

Na een half uur leek Berkum de marge te herstellen toen Michel van Aggele in het Genemuider strafschopgebied onderuit werd gelopen en er een penalty volgde. Dat is normaliter wel besteed aan Marc van der Meulen, maar de Berkum-captain zag nu zijn inzet fraai gekeerd door keeper Daan Huiskamp. Toen beide teams daarna kansen misten leek de rust met een gelijke stand te worden gehaald, maar in de extra tijd sloegen de bezoekers opnieuw toe. Met een fraai opgezette aanval via Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna werd de Genemuider defensie aan moten gespeeld, waarna Björn Bakker met een hard schot voor 1-2 zorgde.

 

Onvoldoende opgeruimd

Na rust zette Genemuiden onmiddellijk fel aan om wat aan de achterstand te doen en dat lukte na een minuut of 10. De bal werd onvoldoende opgeruimd in de Zwolse verdediging en toen Jan Hooiveld buiten het strafschopgebied aan de bal kwam kon die de 2-2 in de hoek prikken. Ook daarna liet Berkum de teugels niet vieren en even later kon Jasper van der Stouw, na uitstekend voorbereidend werk van Van Aggele, hard de 2-3 binnen koppen. Chris van der Meulen dook iets meer dan een kwartier voor het slot vrij voor het Genemuiden-doel op en had de beslissing op zijn schoen, maar zijn schot was te zwak om keeper Huiskamp in problemen te brengen.
In de 84e minuut zorgde de pressie van de thuisclub voor een wat chaotische situatie in de Zwolse defensie en ditmaal kon invaller Frank Kuurman, na een serie caramboles, de gelijkmaker binnen werken: 3-3. In een hectische slotfase redde Berkum-keeper Dominic van Hoof met een fantastische redding nog een punt voor zijn club in een streekderby waarbij het publiek de grote winnaar was.
SC Genemuiden-Berkum, 3 november 2018
Eindstand: 3-3 (1-2)
Scheidsrechter: Shona Shukrula
Doelpunten: 5. Jasper van der Stouw (0-1), 16. Omar Kavak (1-1), 45+1. Björn Bakker (1-2), 57. Jan Hooiveld (2-2), 66. Jasper van der Stouw (2-3), 84. Frank Kuurman (3-3)
Gele kaarten: Marc van der Meulen, Jasper van der Stouw (Berkum), Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Roelof de Jong (Genemuiden)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Rico Wolven, Yoram Zandvliet, Jasper van der Stouw, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Michel van Aggele (80. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna
Opstelling Genemuiden: Daan Huiskamp, Dirk Muis, Roelof de Jong, Arend van de Wetering, Jeremy Jonker, Omar Kavak, Kay Velda, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Joran Pot, Nick Buitink (78. Frank Kuurman)

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button