Berkum haalt in bij grillig NSC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij NSC Nijkerk, een duel dat al twee keer eerder werd afgelast. De grillig presterende thuisclub verkeert in zwaar weer, maar heeft bewezen bij vlagen toch verrassend voor de dag te kunnen komen.

“Als we nog wat willen zullen we alles moeten winnen,” beseft Berkum-verdediger Jeroen van Brummen. “We gaan er dus vol voor. NSC heeft zeker geen slechte ploeg, maar als we ons eigen spel spelen zoals afgelopen zaterdag tegen Eemdijk heb ik er alle vertrouwen in.”

Verschillende gezichten

Ook de afgelopen week lieten de Nijkerkers weer twee totaal verschillende gezichten zien. Zaterdag won de ploeg van trainer John Kamphuis overtuigend met 2-4 bij streekgenoot SDC Putten in een duel dat NSC met een veel grotere marge had kunnen afsluiten. Dinsdag werd er in een midweeks inhaalduel echter op eigen terrein met 2-4 verloren van hekkensluiter Huizen en daarmee bewees NSC zichzelf een bijzonder slechte dienst. De Veluwenaren kwamen voor rust op 1-0 door Yordi Grovenstein, maar even later stond het weer gelijk. In de tweede helft was Huizen dominant en dat veranderde zelfs niet toen de bezoekers met 10 man verder moesten. Huizen kwam in de 81e minuut, na knullig verdedigen van NSC-kant, op 1-2 en slechts enkele minuten later werd het zelfs 1-3. Tristan Wallet deed drie minuten voor tijd nog wat terug door voor 2-3 te zorgen maar toen Huizen daarna een penalty kreeg was het pleit beslecht. NSC was volgens eigen zeggen geen schim van de ploeg die enkele dagen eerder SDC Putten afdroogde en de Nijkerkers blijven met een 14e plaats in de gevarenzone van de Hoofdklasse B staan.

Moeite

Berkum, dat enkele weken geleden thuis met de nodige moeite met 1-0 won van NSC, heeft de laatste weken de wind weer in de zeilen. De Zwollenaren wonnen hun laatste drie duels, al ging dat ging niet altijd van een leien dakje. Afgelopen zaterdag zorgde de ploeg van trainer Arno Hoekstra echter voor een stunt door, met een door blessures danig uitgedunde equipe, koploper Eemdijk met 1-2 te verslaan. Berkum kwam daar na ruim een half uur op 0-1 toen Jeroen van Brummen de bal uit een vrije trap binnen kopte. Na rust drong de thuisclub sterk aan, maar Berkum gaf geen krimp en de Zwollenaren kwamen een minuut of 10 voor tijd zelfs op 0-2 door Chris van der Meulen. Uit een penalty kwam Eemdijk daarna nog tot 1-2 terug, maar verder liet het sterke collectief van Berkum het niet meer komen.

Die verrassende winst bracht de spanning in de top van de Hoofdklasse B volop terug. Berkum staat daarin vierde, maar de achterstand op koploper Eemdijk bedraagt nu zes punten en dat kan tot drie worden teruggebracht door NSC te kloppen. De Nijkerkers vechten echter voor hun laatste kansen en azen op revanche na hun zeperd tegen Huizen. De wedstrijd NSC Nijkerk-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk, die op Sportpark De NSC Burcht aan de Luxoolseweg in Nijkerk om 14.30 uur af laat trappen.