Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum haalt eerste punt bij AZSV

Zwolle – Berkum heeft haar eerste punt in de Hoofdklasse B gepakt door met 0-0 gelijk te spelen tegen AZSV in Aalten. Met dat resultaat konden beide ploegen, gezien de krachtsverhoudingen in het veld en de weinige echte kansen, achteraf leven.

“We mogen niet ontevreden zijn met een punt,” vond Berkum-coach Arno Hoekstra. “In de eerste helft deden wij het wat beter, maar daarna was het andersom. Wat wij vóór rust deden, de druk erop houden, lukte erna niet meer.”

Blunder

Al na een minuut leek Berkum op voorsprong te gaan komen na een akelige blunder in de Aaltense defensie. Een kopbal die voor de eigen keeper bedoeld was werd onderschept door Berkum-spits Youp Kok, die terug legde op Chris van der Meulen. Diens inzet kon echter onschadelijk worden gemaakt door AZSV-doelman Matthijs Ebbers. Er volgde een tamelijk lange fase waarin met name de thuisploeg veel balverlies leed, maar Berkum was niet in staat om daar echte kansen uit te halen.

Na een half uur leek AZSV afstand te gaan nemen toen de behendige middenvelder Yeftha Nyamsangya goed doorging en voor het Zwolse doel opdook. Zijn inzet verdween echter nét over de bovenhoek, zodat de bezoekers met de schrik vrij kwamen. Berkum hield de druk er wel op maar drukte niet door, terwijl bij AZSV linksbuiten Rik van der Eerden naast kopte en Nyamsangya een kopbal in de handen van Berkum-keeper Dominic van Hoof zag eindigen.

Van de lijn gehaald

Direct na rust kreeg Chris van der Meulen, na chaotisch uitverdedigen door AZSV, een goede schietkans maar hij wist die niet te verzilveren. Direct daarna kwamen de Zwollenaren goed weg aan de andere kant. Na een AZSV-corner kopte AZSV-aanvoerder Freek Mulder hard in maar de goed debuterende Björn Bakker haalde de bal van de Zwolse doellijn. De druk van de thuisclub nam toe en dat zorgde voor kansjes, maar keeper Van Hoof stond steeds op de goede plek bij inzetten van Van Eerden en Mulder.

Na een uur werkte de instormende Berkum-spits Mark Bloemendaal, net een minuut in het veld, verdediger Jonathan Goosen tegen de vlakte en dat leverde hem direct een gele kaart op. Een minuut later was het echter precies andersom. Bloemendaal, op weg naar het Aaltense doel, werd nu vlak voor het strafschopgebied getorpedeerd door Goosen en ditmaal kreeg de AZSV-verdediger geel te zien.

De rest van de wedstrijd slaagden beide ploegen er niet in om alsnog door te drukken, zodat het bij 0-0 bleef. “In de oefenwedstrijden kregen we veel te veel goals tegen. Dat ging nu een stuk beter, dus dat was mooi om te zien,” constateerde Berkum-trainer Hoekstra.

AZSV-Berkum, 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: René Wijma

Gele kaarten: Hoeseb Yakob, Mark Bloemendaal (Berkum), Jonathan Goosen (AZSV)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen (46. Jordi Lemmens), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (82. Frank Hoolsema), Hoeseb Yakob, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (61. Mark Bloemendaal)

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Michael Vaags,
Niek te Veluwe, Bram Rensing, Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind (84. Sjoerd te Boekhorst), Rik van der Eerden, Joost Rasing (89. Brian Hogeweide)