Nieuws uit ZwolleSport

Berkum gooit Nunspeet uit bekertoernooi

Zwolle – Berkum 1 heeft in het eerste knock-outduel van de strijd om de Districtsbeker Oost met 3-1 gewonnen van eersteklasser Nunspeet, maar echt gemakkelijk ging dat niet. De bezoekers kwamen ruim in de tweede helft langszij en kregen tegen het slot nog enkele behoorlijke kansen, maar beten uiteindelijk toch in het stof.

“Ik ben tevreden met het resultaat, maar het was bij ons veel te slordig. We hebben nog zeker vier kansen gemist en te veel persoonlijke fouten gemaakt. Daar was ook de tegengoal een gevolg van,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Lat en paal

Nunspeet liet zien niet benauwd naar Zwolle te zijn gekomen en kreeg al in de eerste minuten een flinke kans, maar Melle van de Woude knalde over. Berkum opereerde, met een door de nodige absenties flink aangepaste opstelling, redelijk behoudend maar was wél dreigend in de omschakeling. Na een kwartier kwam Finn van Kommer er goed uit maar zijn uithaal ging via de lat van het Nunspeetse doel over. Nadat Dani Schmitz aan de andere kant een mogelijkheid liet liggen kreeg Berkum opnieuw de kans om de score te openen, maar nu zag Giorney Rojer een fraaie lob via de paal het veld weer in ketsen.

In de eerste minuut na rust sloegen de Zwollenaren alsnog toe. Ivar Nijboer werd goed op pad gestuurd en hij maakte het karwei voor Nunspeet-keeper Jardi Niebeek vakkundig af: 1-0. Berkum hanteerde in de tweede helft een iets hoger tempo, maar verzuimde verder uit te lopen. De ploeg ging te slordig en laconiek de strijd aan en betaalde daar een minuut of 10 voor het slot de prijs voor. Een veel te slordig weggegeven vrije trap werd door Max Jansen voor het Zwolse doel gelepeld, waar collega-invaller Dominique van de Grift klaar stond om de 1-1 binnen te koppen.

Succes

Dat was voor Berkum het sein om er nog een schepje bovenop te gooien en dat had snel succes. De na rust goed ingevallen Boaz Rahajaan ging er op rechts vandoor, vond de ruimte en zette vanaf de achterlijn voor op de mee naar voren gestormde Rojer, die de 2-1 binnen schoot. In de slotfase kreeg Nunspeet nog kansen om daar wat aan te doen maar Ruben Kappers, net in het veld, wist die niet te verzilveren. Het slotakkoord was daarna voor Berkum. ‘Gouden wissel’ Hermen Dam kopte bij zijn eerste balcontact uit een corner de 3-1 binnen en dat was de genadeklap voor de prima partij biedende Veluwse eersteklasser. Berkum had de nodige moeite met de bezoekers, maar kan dus wél verder in het bekertoernooi.

Berkum-Nunspeet, 22 oktober 2022 (1e ronde knock-outfase Districtsbeker Oost)

Eindstand: 3-1 (0-0)

Scheidsrechter: Jordi Delsink
Doelpunten: 46. Ivar Nijboer (1-0), 79. Dominique van de Grift (1-1), 83. Giorney Rojer (2-1), 90. Hermen Dam (3-1)
Gele kaarten: Emiel Goud, Enes Keklikoglu, Noah Mulder (allen Nunspeet)
Opstelling Berkum: Finn Jordans, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis, Bas van Wijnen (66. Lars van Gerner), Finn van Kommer (46. Boaz Rahajaan), Mike van Ekeren, Giorney Rojer (89. Hermen Dam), Ivar Nijboer
Opstelling Nunspeet: Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu (86. Ruben Kappers), Andrew Galea, Emiel Goud, Melle van de Woude, Dani Schmitz (72. Fabian Zoet), Vincent Huisman, Maikel van der Wijk (65. Dominique van de Grift), Noah Mulder (65. Jonathan van ’t Hof), Karim Mulder, Reijer Roelofsen (65. Max Jansen)