SportVoetbal

Berkum gooit eigen glazen in bij SVZW

Berkum heeft het eerste nacompetitieduel bij SVZW met 4-1 verloren, waardoor de kans op promotie voor de Zwollenaren nu al verkeken lijkt. De bezoekers gaven de goals weg na pijnlijke defensiefouten en verzuimden te scoren bij fouten van SVZW.

We gaven het in een paar minuten weg,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer. “Al vóór rust hadden we op voorsprong kunnen komen, maar in plaats van direct te schieten wordt er nog weer eens afgelegd. SVZW maakte het wél af waar wij het lieten liggen.”

Niet overtuigend

Berkum liet aanvankelijk het initiatief aan de Tukkers maar die slaagden er lange tijd niet in om afstand te nemen, al zag de Zwolse verdediging er lang niet altijd overtuigend uit. Aanvallend kwamen de bezoekers in het begin niet veel verder dan een harde vrije trap van Dirk Muis, die recht op keeper Raymond Beukeveld afging en hem dus niet voor problemen stelde. Na een half uurtje kreeg Berkum een flinke kans via een combinatie tussen Marc en Chris van der Meulen, maar de aanval strandde in schoonheid in de Wierdense defensie. Berkum leek de thee met een 0-0 te gaan halen, waarmee de druk op de thuisclub toe zou nemen, maar dat scenario ging vlak voor rust helemaal mis. Na een SVZW-corner zat de Zwolse verdediging fout, waarna Bas Woesthuis bij de eerste paal kon afronden: 1-0. In de extra tijd van het eerste bedrijf werd Karlo Borghuis bovendien in het centrum vrije doortocht verleend, en dat betekende een 2-0 ruststand.

Cadeau

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg een vrije schietkans kreeg. Zijn schot ging echter meters naast en toen direct daarna de bal in de Zwolse verdediging bij de tegenstander werd ingeleverd was Omar Kavak maar al te bereid om dat cadeau aan te pakken: 3-0 in plaats van 2-1. Ook daarna kreeg Berkum kansen, maar het scorend vermogen van de ploeg is er de laatste weken niet beter op geworden. Jason Huisman haalde de angel een aantal keren goed uit kansen voor SVZW, dat pech had toen invaller Frank Eulderink een kwartier voor tijd op de paal schoot. Vijf minuten later soleerde Eulderink door de Zwolse defensie en zag hij zijn schot gepareerd door doelman Dominic van Hoof. De daaruit volgende corner van Kavak zeilde echter rechtstreeks in het Berkum-doel, zodat het alsnog 4-0 werd.

Bij SVZW verdween de concentratie daarna waardoor Berkum-verdediger Dirk Muis, op aangeven van Chris van der Meulen, vier minuten voor tijd nog 4-1 kon maken. Dat was een schrale troost, net als de na afloop voor de vorm genomen strafschoppenreeks die Berkum naar zich toetrok. Dat de drie ploegen in deze poule gelijk eindigen, waardoor de penaltyserie nog van belang zou zijn, lijkt niet realistisch. Dinsdagavond ontvangt Berkum in eigen huis Brielle voor het tweede nacompetitieduel, en dan lijkt een seizoen waarin de Zwollenaren lang om de prijzen streden als een nachtkaars uit te gaan.
SVZW-Berkum, 21 mei 2016 (1e wedstrijd nacompetitie)

Eindstand: 4-1 (2-0)

Scheidsrechter: Anne Greveling
Doelpunten: 44. Bas Woesthuis (1-0), 45+4. Karlo Borghuis (2-0), 57. Omar Kavak (3-0), 83. Omar Kavak (4-0), 87. Dirk Muis (4-1),
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (69. Frank Hoolsema), Marc van der Meulen, Thom Kooke, Chris van der Meulen, William Potkamp (69. Jordi de Jonge), Youp Kok

Opstelling SVZW: Raymond Beukeveld, John Lubbers, Nick de Graaf, Machiel van Keulen, Mirko Zwiers, Michael Wensing, Hielke Penterman (85. Maurice Bartelds), Karlo Borghuis, Bas Woesthuis (67. Frank Eulderink), Omar Kavak, Kevin Aman ( 80. Maarten Jansen)

Gerelateerde artikelen

Back to top button