Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum glipt langs Vroomshoopse Boys

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Vroomshoopse Boys en is daarmee naar de tweede plaats in de 1e Klasse D geklommen. De wedstrijd verdiende als kijkspel geen topnotering maar hoewel ook de Zwollenaren bepaald niet indrukwekkend speelden was de overwinning voor Berkum gezien het spelbeeld zeker verdiend.

“Het was heel matig van onze kant, veel te langzaam en veel te veel jongens die niet in de wedstrijd zaten,” constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “Maar we hebben voor de elfde keer dit seizoen achterin de nul gehouden en als je er dan zelf twee maakt mag je niet mopperen.” Zijn collega Eric van Zutphen van Vroomshoopse Boys was nuchter in zijn analyse. “De ploeg met de meeste kwaliteiten heeft gewonnen. Na de 2-0 was het gebeurd met ons en dan mag je blij zijn dat het geen 5-0 wordt.”

Van doellijn gehaald

Berkum leek, met de harde wind in de rug, al in de eerste minuut een oorvijg uit te gaan delen na een fraaie één-twee combinatie tussen Marc en Chris van der Meulen. Verdediger Rikkert Vliek van Vroomshoopse Boys slaagde er echter in om de inzet van Chris van de doellijn te halen en even later scheerde een hard afstandsschot van Dirk Muis over het Vroomshoopse doel. Na een kwartier kwamen de bezoekers wat meer in het spel, maar een kansrijk ogende aanval stierf in schoonheid omdat die over veel te veel schijven liep zodat de Zwolse verdediging op kon ruimen. Juist toen de Twentse ploeg het heft wat meer in handen leek te nemen sloeg Berkum toe. Nadat de bal werd onderschept op het middenveld vloog Chris van der Meulen er op links vandoor en toen hij, bijna vanaf de achterlijn, uitstekend terug legde kon William Potkamp voor het doel uithalen voor de 1-0. Na een half uur kregen de bezoekers de kans om terug te komen maar Ramon de Jong knalde in kansrijke positie hard naast het Berkum-doel.

Bal afgeketst

Direct na rust was de thuisclub dicht bij een tweede treffer toen een bal afketste op het hoofd van Potkamp en zo voor de voeten van Johnsen Bacuna belandde. Zijn inzet werd echter gestopt door de Vroomshoopse doelman Tim Sickman, die moeizame ingrepen afwisselde met knappe reddingen. Berkum kreeg daarna een aantal kansen maar doelpogingen van Potkamp, Ruud Wellenberg en Muis smoorden in de Twentse defensie of vlogen naast het doel van keeper Sickman. Zijn Zwolse collega Dominic van Hoof moest even later al zijn talenten aanspreken om een afstandsschot te stoppen en zag daarna tot zijn opluchting dat De Jong uit de rebound naast knalde. Vervolgens werd Berkum door de Tukkers in het zadel geholpen. Na gruwelijk verdedigend mistasten kon Berkum-spits Youp Kok, kort daarvoor ingevallen na wekenlang blessureleed, op het doel van de bezoekers af en dat maakte hij efficiënt af: 2-0.

In de slotfase moest Berkum-keeper Van Hoof nog een keer handelend optreden bij een vrije trap maar de beste kansen waren ook toen voor de Zwollenaren. Ook omdat in de laatste minuut, na een Berkum-corner, een kopbal van Muis van de Vroomshoopse doellijn werd gewerkt kwam er echter geen verandering meer in de stand. Omdat concurrent Go-Ahead Kampen voor de tweede keer in successie onderuitging schoof Berkum daarmee weer een plaatsje op naar de tweede positie in 1D.

Berkum-Vroomshoopse Boys, 23 april 2016
Eindstand: 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: Dick Beldman
Doelpunten: 24. William Potkamp (1-0), 72. Youp Kok (2-0)
Gele kaart: Thom Kooke (Berkum)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Timo ter Haar, Jasper van der Stouw, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (60. Frank Hoolsema), Marc van der Meulen, Thom Kooke (60. Youp Kok), Chris van der Meulen (85. Jordi de Jonge), Johnsen Bacuna, William Potkamp
Opstelling Vroomshoopse Boys: Tim Sickman, Jordy Brinkman (46. Tom Staarman), Andjin van Veen, Rikkert Vliek, Rutger Schrijver, Harold Kivits, Ernst-Jan Heideman, Leon Dogger (68. Robert Veld), Ramon de Jong, Lars Scholten, Jos Hutten

Gerelateerde artikelen

Back to top button