SportVoetbalVV Berkum

Berkum geeft niets weg tegen Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft thuis met 3-0 van Nunspeet gewonnen, waarbij de bezoekers vrijwel geen enkele kans kregen. Omdat de concurrentie averij opliep sloeg de Zwolse koploper van de 1e Klasse D eindelijk een klein gaatje ten opzichte van de achtervolgers.
“In de eerste helft maakte Nunspeet het ons behoorlijk lastig, maar daarna hadden we het makkelijker. Maar iedere wedstrijd is er één en volgende week moeten we opnieuw vol aan de bak,” bleef Berkum-trainer Arno Hoekstra voorzichtig. Coach Marcel Boudesteijn van Nunspeet vond dat zijn ploeg benedenmaats had gepresteerd. “De 1-0 was een blunder en dat gebeurde direct na rust wéér. Fouten op kinderlijk niveau! In de tweede helft was het gewoon dramatisch, je mag blij zijn dat het dan geen 6-0 wordt.”

Fysieke inzet

Nunspeet startte offensief en gooide direct veel fysieke inzet in de strijd, waarbij de nodige overtredingen niet werden geschuwd. Na enkele minuten leverden de bezoekers een goed lopende aanval af en leek Kevin Scholten een kansje te krijgen. Berkum-keeper Dominic van Hoof bleek echter, net als later deze middag, een niet te openen slot op de deur van de thuisclub. Aan de andere kant tikte Nunspeet-doelman Henrico Abma even later, na een vrije trap, een uithaal van Marc van der Meulen uit de bovenhoek. Na een half uur kwam Berkum verdiend op voorsprong toen Mehran Ali Pour Asli de bal vanaf rechts voor het Nunspeet-doel slingerde. Keeper Abma en zijn verdediging liepen elkaar in de weg en daar kon Johnsen Bacuna met een fraaie kopbal van profiteren: 1-0. Bacuna had vlak voor rust de tweede Berkum-treffer op zijn schoen toen hij alleen voor het Nunspeet-doel kwam, maar die riante kans ging in rook op.

Ongestoord opstomen

Direct na rust stelde de thuisclub echter orde op zaken, toen Ali Pour Asli de bal op enige afstand van het Veluwse doel oppikte en ongestoord kon opstomen. Tegen zijn schot had doelman Abma daarna onvoldoende verweer: 2-0. Minuten later werd Youp Kok in het Nunspeetse strafschopgebied onderuit gewerkt, maar een penalty leverde dat niet op en vlak daarop ging een inzet van Bacuna uit kansrijke positie naast. De Zwolse druk werd steeds groter en na een uur viel de beslissing. Bacuna ontsnapte op rechts en hoewel hij voor de zoveelste keer werd vastgehouden leverde hij prima af bij Kok. Tegen diens daverende schot had keeper Abma geen weerwoord en was de 3-0 een feit.
Berkum kreeg daarna kansen om verder weg te lopen, waarbij Bacuna vrij voor goal ruim naast mikte, maar hoefde niet meer zo nodig. Nunspeet gaf het zichtbaar op, want verder dan een ketser op de kruising van invaller Jerrol Poot kwamen de bezoekers niet meer. Omdat bij de achtervolgers zowel WHC als Bennekom op een remise bleef steken heeft Berkum nu een klein beetje lucht gekregen aan kop van 1D. Volgende week volgt het ongetwijfeld spannende inhaalduel bij DUNO, de nummer vier van deze klasse.


Berkum-Nunspeet, 8 april 2017
Eindstand: 3-0 (1-0)
Scheidsrechter: Martijn Vos
Doelpunten: 31. Johnsen Bacuna (1-0), 48. Mehran Ali Pour Asli (2-0), 62. Youp Kok (3-0)
Gele kaarten: Kevin Scholten, Marnix Tissingh (Nunspeet)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer (81. Bram Pool), Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli (76. Frank Hoolsema), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (72. Ricardo Kuijer), Youp Kok
Opstelling Nunspeet: Henrico Abma, David Spoelstra, Marco Drost, Marnix Tissingh (46. Wahid Shimeri), Ronald Hoek, Gieljan Tissingh, Kevin Scholten, Sijmon Eenkhoorn, Emiel Goud, Lars ten Dolle (57. Henk Baum), Maikel Lange (67.Jerrol Poot)

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button