Nieuws uit ZwolleSport

Berkum gaat voor periode én revanche

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag Hulzense Boys in de wetenschap dat winst de eerste periodetitel in de 1e Klasse D oplevert. Bovendien willen de Zwollenaren revanche voor de gênante bekernederlaag van vorige week tegen derdeklasser VSCO ’61.
“Die bekerwedstrijd was een pijnlijke ervaring, maar ook een wake-up call. We moeten élke wedstrijd scherp zijn,” vindt Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “We moeten niet in een negatieve spiraal gaan zitten, in de competitie doen we het goed. Dáár moeten we nu op focussen en daar hebben we ook de kwaliteiten voor.”

Promotie via nacompetitie

Hulzense Boys promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de eerste klasse. Daar was het flink wennen voor de Nijverdallers, want de ploeg van trainer Jurgen Kok verloor de eerste zes duels op rij en daar zaten flinke afstraffingen bij. Vorige week werd er echter voor de eerste keer gewonnen, toen mede-promovendus De Esch met 4-0 over de knie werd gelegd. Hulzense Boys kwam al vóór rust op een ruime marge door een snelle openingsgoal van Maikel Velt, gevolgd door twee doelpunten van Menno Kamphuis. Keeper Roy van der Heiden voorkwam daarna enkele malen dat De Esch aansluiting kreeg, en vijf minuten voor tijd gooide Martijn Rohaan het duel in het slot door de vierde goal van de middag te scoren. Hulzense Boys staat weliswaar nog steeds onderaan in 1D met drie punten, evenveel als De Esch, maar het verschil met de drie ploegen dáárboven bedraagt slechts één puntje zodat de blik nu weer naar boven is gericht.

Droomstart

Berkum had een droomstart in 1D met vijf overwinningen en twee remises, en gaat daarmee ongeslagen aan kop. De marges met de achtervolgers zijn echter klein en bovendien kreeg de ploeg van trainer Arno Hoekstra vorige week een enorme domper te verwerken in de bekerstrijd tegen VSCO ’61. De Zwollenaren hadden het meeste balbezit maar verzuimden dat om te zetten in goals en kwamen vóór rust al een paar keer heel goed weg bij tegenaanvallen. In de tweede helft sloeg VSCO wél twee keer toe en Berkum was niet bij machte om daar voldoende tegenover te stellen. Zelfs de enige Berkum-goal werd gescoord door de tegenstander, zodat de Zwollenaren met een blamerende 1-2 nederlaag van het veld stapten.

Berkum werd hierdoor keihard met de neus op het feit gedrukt dat er ook tegen op papier zwakkere tegenstanders geen ‘snipperdag’ kan worden genomen. De Zwolse lijstaanvoerder kan bij winst tegen Hulzense Boys het eerste periodekampioenschap van dit seizoen pakken, maar zal dan slimmer moeten spelen en strijd leveren voor elke centimeter. Bovendien weet de ploeg dat de concurrentie niet zo vriendelijk zal zijn om weer punten in te leveren, zodat winst essentieel is voor de thuisclub.
De wedstrijd Berkum-Hulzense Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luuk Timmer uit Nijmegen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button