Nieuws uit ZwolleSport

Berkum eenvoudig langs ZAC

Zwolle – Berkum heeft de eerste poulewedstrijd in het toernooi om de Districtsbeker Oost bij tweedeklasser en stadgenoot ZAC relatief simpel met 0-5 gewonnen. De thuisclub verdedigde massaal in het eenzijdige duel, maar maakte de nodige fouten en liet voorin vrijwel niets zien.

“Het verschil was wel érg groot,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Vooral in de eerste helft voetbalden wij een stuk beter en liep ZAC eigenlijk constant achter de feiten aan. Na rust speel je het rustig uit en probeer je te voorkomen dat er blessures ontstaan. Ik ben heel tevreden, vooral over het spel dat we vóór rust lieten zien.”

Massaal verdedigen

Vanaf de aftrap ging Berkum, zonder de geblesseerde topscorer Johnsen Bacuna, in de aanval en trok ZAC zich massaal terug op eigen helft. Ook omdat de thuisclub daarbij nogal wat overtredingen maakte duurde het even voordat Berkum echt in het spel kwam, maar toen was het ook meteen gebeurd met de tegenstand. Na iets meer dan een half uur, toen de bezoekers al een aantal kleine kansen hadden laten liggen, stuurde rechtsbuiten Ricardo Kuijer met een fraaie passeeractie zijn tegenstander het bos in. Zijn voorzet werd vervolgens uitstekend binnen gekegeld door Chris van der Meulen: 0-1.

Daar waren de gastheren kennelijk nog even van ondersteboven, want een minuut later werd de ZAC-verdediging op de andere flank aan moten gespeeld. De daaruit volgende voorzet van Chris van der Meulen werd tot 0-2 verzilverd door de vlak voor het doel gekomen Mehran Ali Pour Asli. Daar was de koek voor Berkum in het eerste bedrijf nog niet mee op, want vijf minuten voor rust torende Berkum-verdediger Jason Huisman bij een corner hoog boven de ZAC-defensie uit en zijn harde kopbal betekende de verdiende 0-3 ruststand.

Teenlengte

Na rust deed Berkum het wat rustiger aan, maar ook in die fase kwam ZAC er niet of nauwelijks aan te pas. Na een minuut of 10 kwam Thom Kooke vlak voor het doel een teenlengte tekort om te scoren, maar even later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Ali Pour Asli bracht de bal vanaf links voor, waarbij de ZAC-verdediging Kuijer uit het oog verloor, die vanaf een onmogelijk lijkende positie met een hakballetje voor 0-4 zorgde. Zo’n 20 minuten voor het einde liep de Zwolse eersteklasser verder uit toen Marc van der Meulen de bal goed onderschepte en broer Chris met een steekpass door het centrum bediende. De Berkum-vleugelspits had daarna geen moeite om ZAC-keeper Jelle Brouwer te passeren: 0-5. Kort voor het slot leek invaller Joey Groen kansrijk om een eretreffer voor ZAC te kunnen maken, maar zijn kopballetje was veel te zwak om Berkum-doelman Dominic van Hoof in problemen te brengen.

Dinsdag volgt voor Berkum, in eigen huis, het bekerduel tegen zondageersteklasser Heino, dat vrijdagavond al met 0-2 won bij Schalkhaar. De daarop volgende zaterdag ontvangen de Zwollenaren Schalkhaar voor de derde en laatste poulewedstrijd.

ZAC-Berkum, 20 augustus 2016 (1e poulewedstrijd Districtsbeker Oost)
Eindstand: 0-5 (0-3)
Scheidsrechter: Jan Klein Ganseij
Doelpunten: 32. Chris van der Meulen (0-1), 33. Mehran Ali Pour Asli (0-2), 41. Jason Huisman (0-3), 56. Ricardo Kuijer (0-4), 69. Chris van der Meulen (0-5)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Jordi Lemmens (69. Timo ter Haar), Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli (66. Jordi de Jonge), Ruud Wellenberg (59. Bram Pool), Thom Kooke, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Ricardo Kuijer
Opstelling ZAC: Jelle Brouwer, Joris Schunselaar, Joost Ottens, Tim Benes, Rick Heimerikx (83. Ronald Veldhoen), Tom Hindriks, Okke Scholten, Joren Drost, Stan Wissink (71. Joey Groen), Lex Heimerikx (59. Paul Dobben), Joost Vulkers