SportVoetbal

Berkum doet goede zaken bij DFS

Zwolle – Berkum heeft goede zaken gedaan in de Hoofdklasse B door de uitwedstrijd bij directe concurrent DFS Opheusden met 0-2 te winnen. Gezien de kansenverhouding was die overwinning terecht, maar het duurde lang voordat de Zwollenaren afstand konden nemen en de echte beslissing viel pas in de slotfase.

“Dit was een superbelangrijke wedstrijd, maar het was degelijk van onze kant. We hebben veel gecreëerd en DFS heeft niet veel gevaar kunnen stichten, maar we hadden het eerder af moeten maken,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Dieptepass

Berkum had al na krap een kwartier op voorsprong kunnen komen toen Björn Bakker spits Chris van der Meulen met een fraaie dieptepass door het centrum op weg stuurde, maar DFS-keeper Peter Veeneman stond succes in de weg. Direct daarna kon ook Johnsen Bacuna op het Opheusdense doel af, maar zijn inzet vloog naast. Na 27 minuten moest Berkum-verdediger Dennis Horstman even naar de kant, omdat hij in een duel met Thijs Hendriks een tik onder zijn oog opliep. Toen hij zwaar bepleisterd terugkeerde had Berkum zo’n zes minuten in ondertal gespeeld maar ook toen kon de thuisclub geen vuist maken. De bezoekers kwamen echter direct daarna goed weg toen Levi Raja Boean vlak voor het Berkum-doel in goede positie kwam, maar zijn schot op de doellijn gekeerd zag worden door Marc van der Meulen.

Voorsprong

Tien minuten na de hervatting had Bacuna de openingstreffer op zijn schoen maar hij werkte de bal, bijna op de DFS-doellijn, toch nog over. Toen er bijna een uur was gespeeld kwamen de Zwollenaren echter alsnog op voorsprong. Uit een corner van Chris van der Meulen kon de volledig vrijgelaten Jason Huisman bij de tweede paal de 0-1 binnen tikken, waarmee eindelijk recht werd gedaan aan de krachtsverhoudingen.

In het laatste kwartier zette DFS volop druk om de gelijkmaker te forceren, maar daarmee nam de thuisclub meer risico en ontstond er achterin ruimte. Dat werd enkele minuten voor het slot kundig afgestraft door de twee invallers aan Berkum-zijde. Na een assist van Mark Bloemendaal kwam Youp Kok vrij voor het DFS-doel en hij plaatste de bal bekeken in de hoek achter de nu kansloze keeper Veenendaal.

Door deze kostbare overwinning is Berkum twee plaatsen gestegen naar een vijfde plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren hebben bovendien één of twee duels minder gespeeld dan alle boven hen staande ploegen, zodat er nog meer in het vat kan zitten voor de equipe van trainer Arno Hoekstra.

Eindstand: 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: Anne Greveling

Doelpunten: 60. Jason Huisman (0-1), 88. Youp Kok (0-2)
Gele kaart: Dennis Horstman (Berkum)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob (64. Mark Bloemendaal), Ruud Wellenberg, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (83. Youp Kok)
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Jim van Alst, Marc Harlaux, Luciën Dost, Arjan Goorman, Rutger Worm (74. Remy Raterink), Noë Bokila, Melvin van Osenbruggen, Thijs Hendriks, Lorenzo Davids (82. Alex Scheffer), Levi Raja Boean

Gerelateerde artikelen

Back to top button