Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum deelt punten bij Urk

Zwolle – Berkum heeft in de altijd lastige uitwedstrijd bij Urk met 1-1 gelijkgespeeld. De Zwollenaren lieten direct na rust enkele gouden kansen liggen en liepen direct daarna tegen de gelijkmaker op. Tegen het slot van de spannende wedstrijd leek het alle kanten op te gaan, maar met een puntendeling konden de meeste betrokkenen wel leven.

“We waren vandaag niet goed genoeg om hier te winnen,” vond Berkum-coach Arno Hoekstra. “We kregen aan het begin van de tweede helft twee één-op-één kansen, maar in de slotfase hebben wij geluk gehad.” Trainer Gert Jan Karsten van Urk was enkel tevreden over het eerste halfuur van zijn ploeg. “Na rust hadden we binnen twee minuten al met 0-3 achter kunnen staan en dan kun je gedag zeggen tegen de wedstrijd. Maar we hebben kansen gecreëerd en per saldo zijn we goed op weg.”

Via de paal naast

Urk opende sterk en Berkum-keeper Huib Veurink moest al snel enkele inzetten onschadelijk maken. Aan de andere kant leek Berkum-spits Chris van der Meulen al binnen de eerste 10 minuten te gaan scoren uit een vrije trap, maar zijn schot vloog via de paal naast het doel. Nadat Jelle de Boer enkele mogelijkheden had laten liggen voor de thuisclub juichte heel Urk voor de openingstreffer, maar die werd op advies van de assistent-scheidsrechter, en tot groot chagrijn van de polderploeg, afgekeurd.

Een minuut of vijf vóór rust sloeg Berkum efficiënt toe. Middenvelder Björn Bakker nam de bal goed mee en bediende met een leep passje Johnsen Bacuna, die de voor zijn doel staande Urk-keeper Richard Strijker verraste met een slimme boogbal: 0-1.

Enorme kansen

Direct na de hervatting had Berkum twee enorme kansen om de marge te vergroten. Binnen een minuut kopte Jonathan van Marle goed door op de instormende Van der Meulen, maar diens inzet vloog ruim over. Een minuut later werd Bacuna door een pass van Jorben Nieuwenhuis op pad gestuurd, maar voor het Urk-doel schoot de Zwolse spits naast. Dat die droomkansen om zeep werden geholpen brak de bezoekers even later op. Berkum kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied, waar Lucas Schraal teveel ruimte kreeg en kon uithalen voor de 1-1.

Berkum kreeg daarna nog weer kansen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar de Zwollenaren hadden het vizier niet scherp genoeg afgesteld. In de slotfase zette Urk steeds meer druk en Berkum kwam goed weg bij mogelijkheden voor onder meer Hessel Snoek en Johannes Schrijver. Enkele minuten voor tijd leek Schraal de thuisploeg alsnog aan de overwinning te helpen, maar in een chaotische situatie strandde hij toch nog op Berkum-doelman Veurink.

Zo bleef het in een tot de laatste seconden bloedstollend spannende wedstrijd 1-1 en werden de punten gedeeld. Dat betekende dat Berkum nog steeds op een tweede plek in de Hoofdklasse B staat, al heeft achtervolger Swift maar één punt minder én een wedstrijd minder gespeeld.

Urk-Berkum, 19 september 2020

Eindstand: 1-1 (0-1)
Scheidsrechter: Jeen Boringa
Doelpunten: 40. Johnsen Bacuna (0-1), 49. Lucas Schraal (1-1)
Gele kaarten: Robert Schonewille (Berkum), Riekelt Jan Brands (Urk)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Jason Huisman, Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker, Robert Schonewille, Ivar Nijboer (76. Kelvin Groothand), Jonathan van Marle (83. Julian de Ruiter), Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen
Opstelling Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer, Dick Hakvoort (67. Ronald Wezelman), Jelle de Boer (69. Hessel Snoek), Marinus Snoek (75. William de Boer), Riekelt Nentjes, Bennie Dunnink, Jan van Slooten, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Lucas Schraal

Gerelateerde artikelen

Back to top button