EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeenteraad voorgesteld om gebouw in Diezerpoort te kopen voor €795.000

Zwolle – De gemeente Zwolle wil een gebouw aan de Radewijnsstraat 2 in de wijk Diezerpoort kopen voor €795.000. Het gebouw, dat nu nog van de huisartsen Geert Grote is, zou gebruikt kunnen worden voor maatschappelijke voorzieningen in de wijk. De gemeenteraad moet nog instemmen met het voorstel.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 560 m² en ligt op een centrale plek in de wijk, dicht bij winkels en andere voorzieningen. De huisartsen verhuizen na de zomer naar een nieuwe locatie, waardoor het gebouw vrijkomt. De gemeente ziet kansen om het gebouw in te zetten voor de wijk, die een tekort heeft aan maatschappelijke voorzieningen.

Een van de mogelijke gebruikers van het gebouw is de bewonerswerkplaats van welzijnsorganisatie Travers, die nu nog in een ander pand zit dat gesloopt gaat worden. De bewonerswerkplaats zou tijdelijk onderdak kunnen krijgen in het gebouw aan de Radewijnsstraat.

De gemeente wil de aankoop financieren met de huurinkomsten van het gebouw. Het is nog niet zeker of het hele pand verhuurd kan worden, maar de gemeente schat dat de bewonerswerkplaats minimaal €21.500 per jaar aan huur zal betalen.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button