Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum de mist in bij De Dijk

Zwolle – Berkum heeft bij hekkensluiter ASV De Dijk in Amsterdam met 2-1 verloren en kreeg daarmee voor de derde achtereenvolgende keer de kous op de kop. De Zwollenaren lieten voorin de kansen liggen en leden veel te veel balverlies, wat in de slotminuut door de thuisclub pijnlijk werd afgestraft.

“Het was veel te slordig bij ons,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Onze spitsen hebben meer kansen gekregen dan de afgelopen weken, maar dan moet je ze er wél in schieten. Het was gewoon niet goed genoeg.”

Lelijk verrast

Na wat kleine kansjes over en weer liet Berkum zich met bijna een half uur op de klok lelijk verrassen, terwijl er tot dan weinig aan de hand leek voor de bezoekers. Toen er bij chaos in de Zwolse defensie echter niemand in staat bleek om de bal weg te werken kon Hussam Doowah het beslissende tikje geven, waardoor de bal in de hoek van het Berkum-doel sukkelde: 0-1. Vlak voor rust werd het weer gelijk, al kwam daar geluk aan Zwolse zijde bij kijken. Toen De Dijk-verdediger Daan Pruim de bal naar voren knalde schoot hij tegen een ploeggenoot op en uit de carambole kwam Jonathan van Marle in balbezit. De Berkum-spits kon daardoor alleen op het Amsterdamse doel af en hij maakte dat keurig af door de 1-1 binnen te schieten.

Berkum kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en creëerde in de eerste 10 minuten na de hervatting drie á vier geweldige kansen. Inzetten van Marc van der Meulen, Jonathan van Marle, Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen bleven echter allemaal zonder resultaat, ook omdat keeper Lassane Nikiema van De Dijk enkele keren uitstekend werk verrichtte.

Balverlies

Doordat Berkum de kansen om afstand te nemen liet liggen kwam De Dijk steeds beter in de wedstrijd, daarbij geholpen door veelvuldig balverlies van de Zwollenaren. De ploeg van trainer Hoekstra kreeg echter ook in die fase nog kansen om alsnog de punten te pakken. Een schot van Thom Kooke werd echter nét naast getikt door keeper Nikiema en een knal van Chris van der Meulen werd geblokt door verdediger Mohamed Akhayad. Toen het er op leek dat Berkum in ieder geval nog één punt aan het duel zou overhouden zakten de bezoekers in de slotminuut alsnog door het ijs. Nadat een schot van Jordan de Jong nog was gekeerd door de paal van het Berkum-doel, en de Zwollenaren weer niet overtuigend verdedigden, stond Mylan Polman op de goede plek om voor 2-1 te zorgen. Dat was genoeg voor de eerste overwinning van de Amsterdammers in dit seizoen.

Doordat de concurrentie ook punten verspeelde blijft Berkum op een negende plaats in de Hoofdklasse B staan. De Zwollenaren zullen echter heel wat werk moeten verzetten om het lek boven te krijgen na hun slechte serie van de laatste drie weken.

Eindstand: 2-1 (1-1)

Scheidsrechter: Jeen Boringa
Doelpunten: 27. Hussam Doowah (1-0), 40. Jonathan van Marle (1-1), 90. Mylan Polman (2-1)

Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis (86. Yoram Zandvliet), Rik Ngimbi (72. Thom Kooke), Marc van der Meulen, Jason Huisman, Björn Bakker (72. Niek Telgen), Chris van der Meulen, Jonathan van Marle, Johnsen Bacuna, Michel van Aggele

Opstelling De Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Mohamed Akhayad (86. Leon Schipper), Brian Groothuesheidkamp, Hjalmar Oomens, Daan Pruim, Mylan Polman, Feyo Glim, Jordan de Jong, Viktor Bánki, Hussam Dowaah (74. Steef Borgman)

Gerelateerde artikelen

Back to top button