KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum na rust afgetroefd door Rohda Raalte

Zwolle –  VV Berkum (4e divisie D) is op eigen terrein met 1-4 onderuit gegaan tegen Rohda Raalte. De Zwollenaren kwamen kort na rust op voorsprong, maar moesten snel daarna de gelijkmaker toestaan en werden vervolgens in korte tijd volledig opgerold door de bezoekers.

“Na de 1-0 schakelde Rohda niet één maar twee tandjes bij en ging bij ons juist iedereen uit de organisatie lopen. Dat werd genadeloos afgestraft,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Rohda had bovenliggende kwaliteiten op álle posities.”

Betere ploeg

Rohda was al in de eerste 20 minuten de betere ploeg, maar Max Blanke, Kevin Peppels en Wesley Hansler verzuimden hun club in het zadel te helpen. Daarna kwam Berkum er iets beter in. Walter Dias Nzasi speelde in de 24e minuut Mike van Ekeren goed aan, maar het schot van de Zwolse middenvelder werd gepakt door Rohda-doelman Cas Marsman. Na een half uur vloog Vince van den Anker het Raalter strafschopgebied in, waar hij onderuit ging. De Zwolse claims op een penalty werden echter resoluut weggewuifd.

Direct na de hervatting krulde verdediger Maxwell van Dijk, net terug na een lange blessure, een vrije trap fraai langs de Raalter muur én doelman Marsman: 1-0. Daar konden de Zwollenaren echter maar héél kort van genieten, want nauwelijks 10 minuten later stonden ze met 1-3 achter. Eerst kreeg Berkum geen vat op een Rohda-aanval, waarbij de bal naar spits Tije ten Den caramboleerde: 1-1. Vijf minuten later mocht Berkum een vrije trap nemen, maar uit de omschakeling kwam Ten Den weer in balbezit en zorgde hij voor 1-2.

Aan flarden

Onder regie van de uitblinkende Tim Maatman speelde Rohda de Zwolse defensie steeds vaker aan flarden. Peppels fungeerde in de 58e minuut als eindstation en dat betekende 1-3, waarmee de wedstrijd al zo’n beetje beslist was. Na krap een uur kreeg Berkum nog een flinke kans om wat terug te doen maar Van Ekeren, bediend door Dias Nzasi, produceerde een rollertje dat naast ging.

Een kwartier voor het slot gooide Rohda het duel definitief in het slot. De Berkum-verdediging werd opnieuw vakkundig gefileerd en weer stond Peppels op de juiste plek om de 1-4 binnen te werken. In de slotminuut slaagde ook Van den Anker er, op weg gestuurd door invaller Lorenz van den Berg, niet in om in vrije positie raak te schieten voor Berkum en zo eindigde het duel in een flinke afstraffing voor de thuisclub.

Daarmee is Berkum in ieder geval één plek gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst van de 4e Divisie D, waar een deel van de concurrentie nog op zondag in actie moet komen. Met volgende week een zware uitwedstrijd tegen nummer twee Scherpenzeel voor de boeg lijken de kansen op prijzen voor de Zwollenaren dus steeds meer buiten bereik te raken.

Berkum-Rohda Raalte, 13 april 2024

Eindstand: 1-4 (0-0)
Scheidsrechter: Youri Kuipers
Doelpunten: 47. Maxwell van Dijk (1-0), 51. Tije ten Den (1-1), 56. Ten Den (1-2), 58. Kevin Peppels (1-3), 75. Peppels (1-4)
Gele kaarten: Mike van Ekeren (Berkum), Thom Strijland (Rohda Raalte)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Derk Fuller, Maxwell van Dijk (80. Kees Schuit), Björn Bakker, Lars van Gerner (68. Jens Hutten), Mike van Ekeren (88. Lorenz van den Berg), Nick Kleen, Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi (68. Dean Vreugdenhil)

Opstelling Rohda Raalte: Cas Marsman, Maurice van Bussel, Martijn van de Werken (70. Lucas Woearbanaran), Max Blanke (70. Sven Pazie), Teije ten Den, Shaquile Woudstra, Tim Maatman, Wesley Hanser (79. Rokay Haafkens), Thom Strijland (79. Don van Rossum), Kevin Peppels, Casper van der Veen (79. Julian van Hoogstraten)