Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum bekert zaterdag bij ZAC

Zwolle – Berkum begint zaterdag bij stadgenoot ZAC om 17.00 uur aan de eerste poulewedstrijd van de strijd om de Districtsbeker Oost. Na de oefencampagne start daarmee het ‘echte werk’ voor de selectie van de nieuwe trainer Arno Hoekstra.

ZAC komt het komende seizoen weer uit in de 2e Klasse H, waarin de ploeg het afgelopen jaar debuteerde met een verdienstelijke zevende plek in de eindrangschikking. Trainer Egbert Kragt heeft een prestatie van formaat neergezet door zijn selectie in enkele jaren van de vierde naar de tweede klasse te brengen, en liet daarmee zien goed bij de vereniging te passen. De Elburgse oefenmeester tekende dan ook al in december bij voor zijn vijfde seizoen bij de Zwolse traditieclub. ZAC heeft onder zijn leiding inmiddels ook een goede voorbereiding op de nieuwe competitie achter de rug. Daarbij werd gewonnen van AVV Columbia, Vitesse ’63 en SVN ’63 en werd tegen Unicum uit Lelystad een remise geboekt.

Ook Berkum kan terugkijken op een redelijk geslaagde oefenserie. De selectie van coach Arno Hoekstra won van VIOS Vaassen, Flevo Boys en DOS Kampen en moest, op eigen terrein, alleen tegen hoofdklasser Excelsior ’31 een 0-1 nederlaag slikken. Toch liet vooral de laatste oefenwedstrijd tegen DOS Kampen zien dat de Zwolse eersteklasser, ondanks een 3-1 overwinning, nog wel wat scherpte ontbeert, want vooral in de eerste helft werd toen een hele serie opgelegde kansen om zeep geholpen. Dat zal zaterdag dus heel wat beter moeten!

De bekerwedstrijd ZAC-Berkum op het Jo van Marle Sportpark aan de Landsheerlaan 42 in Zwolle wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jan Klein Gansey uit Nijverdal.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren