SportVoetbal

Berkum met 3-0 te sterk voor SV Urk

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Urk en heeft daarmee een passend vervolg gegeven aan de droomstart in de Hoofdklasse B. Vóór rust boden de bezoekers nog redelijk partij, maar nadat Berkum in de tweede helft op voorsprong kwam liepen de Zwollenaren uit naar een verdiende overwinning.

“We hebben gecontroleerd en gedomineerd. Verdedigend stond het bij ons als een huis en qua kansenverhouding had de winst nog wel wat ruimer uit kunnen vallen,” stelde Berkum-spits Chris van der Meulen tevreden vast.

Bal op de lat

De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud, toen de bezoekers goed wegkwamen nadat een kopbal van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna op de Urker lat belandde. Ook daarna waren de betere mogelijkheden voor de thuisclub, waarbij Urk-keeper Cornelis Koffeman zijn ploeg in de 36e minuut op de been hield door een vrije trap van Chris van der Meulen met zijn voet nog uit zijn doel te houden. Urk hield, mede door een robuuste fysieke inzet, vooralsnog stand maar slaagde er met veel lange ballen richting het Berkum-doel niet in om zelf echt gevaarlijk te worden.

Fraaie passeeractie

Na de hervatting kwam Urk goed uit de startblokken, maar nam daarmee ook risico’s en na een minuut of 10 sloeg Berkum alsnog toe. Spits Mark Bloemendaal scoorde zijn eerste Berkum-doelpunt door, na een fraaie passeeractie, van een meter of 20 hard de 1-0 in de hoek te schieten. Even later kwam Urk voor het eerst echt in scoringspositie, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof plukte de bal van de voeten van Klaas Romkes en de Zwolse sluitpost voorkwam zo een qua krachtsverhoudingen onverdiende gelijkmaker.

Even later maakte Chris van der Meulen de 2-0 voor Berkum en toen was het pleit eigenlijk wel beslecht, al moest Jason Huisman in de 69e minuut na een scrimmage een bal van de Berkum-doellijn halen. De thuisclub liet vervolgens nog een aantal riant ogende kansen liggen, maar enkele minuten voor tijd zorgde invaller Hoeseb Yakob voor een passend slotakkoord door een voorzet van Mark van der Meulen met een fraai schot in de hoek af te ronden: 3-0.

Door die overwinning blijft promovendus Berkum dus koploper in de Hoofdklasse B, ook omdat concurrent AZSV vandaag bleef steken op een doelpuntloze remise bij Staphorst.

“We hadden goede verwachtingen voordat we aan dit seizoen begonnen, maar deze start was natuurlijk beter dan wie dan ook had gedacht. Het mooie is dat er geen ‘gestolen’ punten bij zijn, het loopt geweldig,” aldus Chris van der Meulen.

Berkum-Urk 3-0 (0-0)

Doelpunten: 55. Mark Bloemendaal (1-0), 64. Chris van der Meulen (2-0), 87. Hoeseb Yakob (3-0)
Scheidsrechter: Jeen Boringa
Gele kaarten: Jelle de Boer, Maarten Dijkhuizen (Urk)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Mark Bloemendaal (71. Hoeseb Yakob)

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen (46. Marinus Snoek), Klaas Kramer (83. Johan Loosman), Lucas Nagel, Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Jelle de Boer (66. Lucas Schraal), Riekelt Nentjes,
Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Klaas Romkes

Gerelateerde artikelen

Back to top button