CoronavirusNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Berenjacht ook al in Zwolle gespot

Zwolle – Over de hele wereld staan knuffelberen achter de ramen. Waarom? Zodat kinderen op berenjacht kunnen gaan tijdens deze coronacris, en zich minder vervelen. In de wijk Assendorp in Zwolle zijn ook al veel beren gespot.

Het is de bedoeling dat mensen een knuffelbeer voor het raam zetten. Deze kunnen dan tijdens een wandeling of fietstochtje door de kinderen gespot worden.

Het berenjacht spel is een idee uit het kinderboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Het wordt al gespeeld in  Australië en België en is nu overgewaaid naar Nederland.

Twintigduizend adressen in Nederland

De adressen van mensen waar een knuffelbeer achter het raam staat, zijn verzameld in een kaart van Google die maximaal 20.000 adressen kunnen bevatten. De eerste lijst was gisteren in de loop van de dag al vol.

Ook zonder de kaart kunnen ouders voor hun kinderen een route uitstippelen. Veel adressen waar een beer staat worden gemeld op diverse lokale facebook-pagina’s. Er zijn ook al ouders die een ‘berenjacht afstreepkaart’ hebben gemaakt waarop hun kinderen het aantal gespotte beren kunnen afstrepen. Ook worden opdrachtjes verzonnen zoals bij een witte beer bijvoorbeeld rondje springen, zwarte beer handen klappen, beer met kleding aan hinkelen, tweelingbeer huppelen.

 

Berenjacht info

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button