MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Benno Nobbenhuis heeft generaties lange kennis op de markt

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Benno Nobbenhuis die een onder- en nachtmode kraam heeft.

Hoe lang bent u al marktkoopman?

Vanaf 1 januari 2000, dus al 19 jaar. Het is een familieverhaal, mijn opa stond op de markt, mijn ouders ook, en daarom ben ik er mee door gegaan.

Hoe ziet uw dag er uit?

6 dagen in de week staat mijn wekker om 6 uur. Ook al sta ik op een markt op 10 kilometer afstand of op 60 kilometer afstand. Dat maakt voor mij niet uit, 6 uur ga ik er uit en dan begint gewoon mijn werkdag. Vaak kom ik dan om 3 of half 4 thuis, en dan ga ik dingen zoals de administratie en de webshop bijwerken.

Wat is het mooiste moment dat u heeft meegemaakt?

Er zijn natuurlijk heel veel mooie dingen gebeurd, maar om het even recent te houden. We hebben afgelopen woensdag de dag van de markt in Haaksbergen gehad. Dat heb ik samen met een aantal collega’s georganiseerd. We hebben er een soort jaarmarkt van gemaakt en er kwam heel veel publiek op af, woensdag was de derde keer dat we het deden. Het mooie is dat je de consumenten ziet verdubbelen. Dat is voor jezelf en je omzet natuurlijk mooi, maar voor je collega’s en de ervaring van de consument is het ook heel mooi.

Wat verkoopt u op het moment het meest?

De ‘R’ is weer in de maand, dus de hempjes gaan weer heel hard, en de pyjama’s worden nu ook veel veel gekocht. Mensen krijgen het ’s nachts nu vaak weer kouder, vooral de ouderen, en daarom gaan dit soort dingen heel hard nu.

Wat is er nou zo leuk aan dit beroep?

De vrijheid, het met de mensen om gaan. Ik zeg zelf altijd maar zo: “De echte psychiater staat op de markt”. Want wij krijgen altijd de hele verhalen te horen van de mensen. Dat maakt het leuk want je krijgt echt een band met die mensen. Dat vind ik wel heel bijzonder.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button