Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Benefietavond KINK x Hedon Live voor Giro 555 goed voor 16.000 euro

Zwolle - Het eindbedrag loopt nog op! Er kan nog een donatie worden gedaan

Zwolle – Op woensdagavond 15 februari, de dag van de landelijke radio- en televisieactie voor Giro 555, organiseerden radiostation KINK en poppodium Hedon in Zwolle een benefietconcert met optredens van onder meer Blaudzun, Paceshifters en Wodan Boys. De volledige opbrengst van de kaartverkoop, horeca en lockers gaat naar Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Zojuist werd in het KINK programma KINKSTART door dj Michiel Veenstra bekend gemaakt dat de avond 16.000 euro heeft opgebracht. Dit bedrag loopt nog op aangezien er nog steeds een donatie kan worden gedaan.

Tijdens de benefietavond liep Hedon vol met muziekliefhebbers en luisteraars van KINK die allemaal gedoneerd hebben om binnen te komen. Het publiek genoot massaal van optredens door artiesten als Bumble B. Boy, Blaudzun, Orange Skyline en vele anderen. Frontman Stefan van der Wielen van Orange Skyline: ‘Wat fijn dat er goede mensen zijn die willen helpen!” Seb Dokman van Paceshifters opende hun show met een dankbaar woord “We vinden het erg mooi dat we op deze manier onze bijdrage kunnen doen aan deze speciale avond.”

Het idee voor het concert ontstond vrijdagmiddag in het programma KINK Rush Hour, de Vrijmibo Editie. KINK-dj’s Tim Op het Broek en Joy Stempher belde in een spontane opwelling met Hedon of zij er iets voor voelden om de handen ineen te slaan. Dankzij het supersnel schakelen van veel betrokken partijen en artiesten kreeg de avond in een razend snel tempo vorm. “Ik ben enorm trots op wat we in korte tijd neer hebben gezet vanavond. Dankzij de belangeloze inzet van medewerkers van Hedon, KINK en optredende artiesten hebben we een mooi bedrag kunnen toevoegen aan de toch al prachtige opbrengst van de actiedag van Giro 555,” aldus Michiel Veenstra die de avond in Hedon presenteerde. Meer informatie over de actie via www.kink.nl/giro555 en www.hedon-zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button