EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Belangrijkste verkeersader centrum Zwolle vandaag weer open

Het verkeer kon vanochtend weer rijden op de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade. Tevens nemen de buslijnen de nieuwe halte Katwolderplein/Centrum in gebruik. In de afgelopen maanden zijn de beide stadsentrees naar de Zwolse binnenstad compleet gereconstrueerd. Dankzij de extra inzet van de gemeente Zwolle en aannemer Roelofs is de omvangrijke reconstructie twee weken eerder gereed dan gepland. Het stadshart van Zwolle is door de aanpassingen beter bereikbaar voor iedereen; het verkeer kan beter doorstromen en er is een nieuwe centrumhalte voor de bussen. Het gebied oogt bovendien mooier met brede voetpaden en veel groen.

6 maanden afsluiting voorbij

Sinds maart 2015 vindt de uitvoering plaats van de reconstructie aan de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade. Mede dankzij een succesvolle toepassing van omgevings- en verkeersmanagement is de overlast in de ruim zes maanden durende wegwerkzaamheden tot een minimum beperkt.

Groen aanzicht

Tijdens de reconstructie is een vrijliggende tweerichtings busbaan met een centrumhalte en twee vrijliggende autorijstroken aangelegd. Aan de Kamperpoort-zijde is een vrijliggend tweerichtingsfietspad en een breed voetpad gerealiseerd. Aan de centrumzijde is een voetpad aan de Pannekoekendijk en een drijvende steiger langs de Harm Smeengekade gerealiseerd. De rotonde Pannekoekendijk-Kamperpoortenbrug is tot een kruising met verkeerslichten omgebouwd en de rijrichting van de Hoogstraat is omgedraaid. Tevens zijn nieuwe bomen met een innovatief watergeefsysteem aangeplant.

Bushalte centrum

De centrumhalte functie van de halte Eekwal vervalt door de ingebruikname van de nieuwe halte Katwolderplein/Centrum. In plaats van via de Eekwal, rijden veel buslijnen vanuit het NS-station een nieuwe route via de Burgemeester van Roijensingel, Harm Smeengekade en Pannekoekendijk.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button