Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Beklimming Kilimanjaro brengt meer dan een ton op

Zwolle – In de afgelopen week beklommen acht dappere dames de Kilimanjaro in Tanzania om daarmee geld in te zamelen voor Stichting Sampark. Hiermee kan de stichting een nieuwe school bouwen voor plattelandskinderen in India.

Beklimmen voor onderwijs

In India is onderwijs niet voor elk kind vanzelfsprekend. Tijdens haar bezoek in november 2015 met de ondernemersreis van de stichting zag initiatiefneemster Hetty Schinkel hoe hoog de nood daadwerkelijk is. Zij besloot ter plekke, samen met drie andere dames de geweldige actie te starten om geld in te zamelen voor Stichting Sampark. Deze stichting initieert onderwijsprojecten op het platteland van India om kinderen door educatie kansen te bieden op betere toekomst. Bij thuiskomst sloten nog vier anderen zich aan bij het team. De acht beklommen de 5.895 meter hoge Kilimanjaro en haalden daarmee 118.823,39 euro op. Een grote opbrengst, waarmee een substantieel deel van de kosten voor een nieuwbouwschool mee kan worden gefinancierd.

Ludieke acties en veel support

De dames stelden zichzelf aan het begin van 2016 ten doel om per persoon 10.000 euro op te halen. Het hele jaar door organiseerden zij ludieke acties en evenementen om geld in te zamelen. Dankzij de enorme support van familie, vrienden, collega’s, zakelijke relaties en vele anderen overschreden alle dames dit bedrag ruimschoots. Daarnaast werd intensief getraind voor de beklimming en dat was maar goed ook. De klim was zwaar want ze kampten met regen, sneeuw en flinke temperatuurwisselingen van dertig graden boven nul tot tien graden beneden het vriespunt. Maar de goede conditie en een enorme teamgeest brachten alle acht naar de top. Het was prachtig en absoluut de moeite waard.

Veel waardering voor deze topprestatie

Bij terugkomst op 13 januari werd de groep welkom geheten in het Van der Valk restaurant in Harderwijk, waar vrienden, familie en het bestuur van Sampark hen opwachtten. Harry van Dalfsen, voorzitter van Stichting Sampark, nam daar namens de stichting de cheque met het waanzinnige bedrag van € 118.823,39 in ontvangst. Hij sprak zijn dank en bewondering uit naar de dames: “Ik ben ongelofelijk verrast door het enorme bedrag dat het team bij elkaar heeft gebracht. Dat had ik niet durven dromen.” Van Dalfsen zat tijdens de week van de beklimming aan zijn telefoon gekluisterd omdat er met regelmaat berichten van de reisleider binnenkwamen. “Wat was ik blij om te horen dat ze alle acht in goede gezondheid de top hadden bereikt. Zeker ook omdat mijn vrouw een van hen was. Het waren spannende dagen. Een van de grootste risico’s om de top niet te halen is hoogteziekte en dat kun je niet voorkomen. Maar nu iedereen de top heeft gehaald, kan Stichting Sampark binnenkort starten met de bouw van een nieuwe school waar minimaal 500 kinderen onderwijs kunnen volgen.”

De deelneemsters

De volledige opbrengst komt ten goede aan het nieuwbouwproject. Reis- en verblijfkosten nam het team volledig voor eigen rekening. De Kilimanjaro Ladies zijn acht dames, uit Kampen, Zwolle, Nunspeet, Elburg, Wapenveld en Harderwijk. De jongste dame was 38 en de oudste 65 jaar.

Over Stichting Sampark

Sampark is een onafhankelijke stichting. Zij zet zich in voor kinderen in India en probeert hen een betere toekomst te bieden. Dit doet zij door middel van het aanbieden van beroepsopleidingen in de sloppenwijken van Delhi en het initiëren van vier scholen op het platteland. Zie ook www.sampark.nl.

IMG_2573

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button