Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Bekerzege voor PEC Zwolle in Ermelo

Zwolle / Ermelo – Voor een kleine drieduizend toeschouwers heeft PEC Zwolle woensdagavond een simpele zege geboekt op DVS’33. De Ermelose ploeg uit de derde divisie werd op eigen veld met 1-4 geklopt. Nicolai Brock-Madsen en Anass Achahbar scoorden voor het eerst in een officieel duel voor Zwolle. De Deense huurling van Birmingham City wist zelfs tweemaal het net te vinden. Ook aanvoerder Bram van Polen pikte een doelpunt mee. “Dit hadden we even nodig”, sprak Achahbar na afloop van het treffen.

De thuisploeg begon, gesteund door de plaatselijke bevolking, vol goede moed aan het duel maar moest al snel een doelpunt toestaan. Het was Brock-Madsen die een met een geplaatste bal in de lange hoek voor de 0-1 tekende. Zwolle, dat enthousiast op zoek ging naar meer, kreeg na ruimt twintig minuten de beloning, toen Thanasis Karagounis in het Ermelose strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Aribter Allard Lindhout kon niet anders dan de bal op elf meter van het doel leggen. Van Polen faalde niet vanaf de stip en verdubbelde daarmee de score.

DVS’33 liet zich niet kennen en vocht zich dapper een weg door de Zwolse defensie, maar verder dan een afzwaaier en een complete misser kwam de thuisploeg niet. Aan de overkant zorgde Achahbar voor de derde Zwolse treffer. Een slimme loopactie was voldoende om de verdediging van DVS’33 uiteen te rijgen. Nadat ook keeper Daan Huiskamp was omspeeld, verscheen de 0-3 op het scorebord.

Ook na rust liet Zwolle zich geregeld zien voor het doel van Huiskamp. Dit resulteerde na een klein kwartier in de 0-4. Opnieuw was Brock-Madsen de gevierde man, die nu een vrije trap van Achahbar met het hoofd in het doel werkte. De spits kreeg kansen op een derde treffer, maar Huiskamp trad kort na elkaar driemaal goed op. Het laatste woord was echter aan DVS’33. Vlak voor tijd bezorgde Kay Velda met een fraaie volley zijn team de eretreffer.

Donderdagavond gaat PEC Zwolle de koker in voor de volgende ronde. Aanstaande zaterdag neemt de ploeg van Ron Jans het voor de competitie op tegen Ajax. Het duel in Amsterdam begint om 19:45 uur.

DVS’33 – PEC Zwolle: 1-4 (0-3)

Toeschouwers: 2800

Scheidsrechter: Lindhout

Kaarten: –

DVS’33: Huiskamp, Epe, Camara, Alhaydar (46. Mijnheer), De Vries, Van Santen (60. Sahbaz), Pot, Velda, Vloedgraven, Heus, De Ruiter (73. Roemeon).

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (46. Warmerdam), Verdonk, Brama, Holla (62. Mastour), Karagounis, Marinus (70. Saymak), Achahbar; Brock-Madsen.

Scoreverloop:
8. Brock-Madsen 0-1
23. Van Polen pen. 0-2
39′ Achahbar 0-3
57′ Brock-Madsen 0-4
87′ Velda 1-4

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button