Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Begin van laatste kans – voorbeschouwing Zwolsche Boys – Wijthmen

Door: Arnoud de Vries – De laatste kans om nog iets van het seizoen te maken start zaterdag voor de hoofdmacht van Zwolsche Boys. Met de thuiswedstrijd tegen Wijthmen begint de derde periode. Een periode die de groenwitte brigade zal moeten winnen om de nacompetitie te bereiken.

Dat het veld van ’s Heerenbroek afgelopen zaterdag onbespeelbaar bleek, zal aan de kant de Boys voor weinig teleurgestelde gezichten hebben gezorgd. Trainer Hans Tuin zou een groot deel van het team missen, mede door vakanties. Komend weekend zal de oefenmeester over een groter aantalspelers beschikken, al is de selectie verre van compleet. Aanvoerder Roy Supèr zal overigens als een van de weinigen flink gebaald hebben van de afgelasting: hij moet daardoor aanstaande zaterdag zijn laatste wedstrijd schorsing uitzitten.

Voor het eerste elftal van Zwolsche Boys kunnen alle voorgaande uitslagen bij wijze van spreken de prullenbak in. De strijd om de bovenste plaatsen is verloren, waardoor de ploeg op de ranglijst in feite nergens meer om speelt. Toch kan het seizoen nog slagen. Winst van de derde periode levert nacompetitie op, waarin de ploeg eventueel promotie kan afdwingen. Op papier lijkt het programma van de laatste periode het gunstigst (ten opzichte van de andere periodes). Het geeft de Boysman hoop.

Tegenstander Wijthmen kwam pas in de laatste wedstrijd van vorig kalenderjaar van de hatelijke nul punten af. Met een thuisoverwinning op VSW kon de ploeg toch nog met een goed gevoel de winterstop in. Na de winterstop volgden direct nog vier punten dankzij een gelijkspel in Zalk (2-2) en een overwinning bij HTC (1-2). Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan de korte reeks zonder verlies: Swift’64 bleek met 1-5 een maatje te groot voor het jonge team van trainer Marcel Poppe.

Tegen Wijthmen zal de Zwolsche Boys beginnen aan haar reis door de derde periode. Halverwege mei moet blijken of de bestemming de nacompetitie is. De 2-7 overwinning in de heenwedstrijd tegen de Wijthmeners zit in ieder geval in de bagage als de mannen zaterdag om 14:30 aftrappen op sportpark Jo van Marle.

Na afloop van de wedstrijd zal zanger Wimmie Bouma in de kantine optreden. Genoeg reden dus om naar de Landsheerlaan af te reizen voor een dagje bij de Boys.

Gerelateerde artikelen

Back to top button