Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Begin juli vier festivals in Zwolle onder de paraplu van Zwolle Unlimited

Zwolle – Vanaf 1 juli worden er onder de paraplu van Zwolle Unlimited, twee weken lang, vier festivals gehouden in Zwolle en de regio. Het gaat om het Wereldberoemde Verhalen Festival, Festival het Tussenland, Festival Nemia en YEZZ. Zwolle Unlimited heeft dus nu vier festivals voor diverse doelgroepen. Lange tijd was het zeer onzeker maar Rob Bults, meldt vanuit de organisatie geeft nu aan dat de festivals doorgaan.

“We werken ons al een jaar compleet uit de naad om te doen wat onze droom is. Inspirerende festivals organiseren voor jou. Na meerdere keren schuiven, aanpassen, creative oplossingen zoeken, afzeggen, opnieuw vormgeven, overleggen, creative oplossingen zoeken. Afzeggen en weer opnieuw beginnen durf ik nu met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat wij vanaf 1 juli acht dagen een heel inspirerend programma hebben. De laatste klappen moeten nog op de programmering worden gegeven. Maar dan hebben we ook wat. Het is zelf gelukt om deels een internationaal programma te presenteren.”

ZWOLLE UNLIMITED PRESENTEERT

1 en 8 julI Wereldberoemde Verhalen Festival. Enkele theatrale en muzikale voorstellingen die gemaakt zijn in de winter maar door de lockdown niet konden worden uitgevoerd.

2-3-4 en 9-10-11 juli. (Inter)nationale programmering van storytelling, circustheater, singer-songwriters en rootsmuziek tijdens Festival Het Tussenland.

3 en 4 juli. Spel en cultuur Festival Nemia. Voor de kinderen uit Zwolle en ommelanden van 4 tot 12 jaar.

8 juli. YEZZ. Een inspirerende avond voor jongeren van 12-18 jaar. Info volgt. We doen dit samen met Festival WOEST

Naast deze offline evenementen, heeft Zwolle Unlimited een ‘online toegevoegd’ inhoudelijk programma van festival het Tussenland. Met internationaal storytelling, verdiepende interviews met dichters, muzikanten en workshops. De organisatie geeft aan dat meer informatie over dit festival binnenkort volgt.

Omdat Festival Het Tussenland zich ontwikkelt als het festival van de Regio Zwolle heeft de organisatie ook zes audiotours toegevoegd aan het aanbod. “Deze blijven langere tijd beschikbaar. Deze audiotours zijn in Ommen, Frederiksoord, Elburg en Het Kuinderbos en natuurlijk ook in Zwolle.”, aldus Rob Bults.

Festival informatie
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button